Torsdag eftermiddag landede nyheden om, at byrådsmedlem Karsten Byrgesen har meldt sig ind i Nye Borgerlige – og at Nye Borgerlige derfor kan notere sig deres femte byrådsmedlem på landsplan, samt det første i Jylland. Byrgesen har nu i tre år været løsgænger, men han føler at Nye Borgerlige er partiet for ham. “Hos Nye Borgerlige er det fornuften der råder. Det er lige det jeg har arbejdet for i tre år nu”, fortæller han i et interview til Fredericia AVISEN.

Om det kom som et chok, at Byrgesen valget Nye Borgerlige, det tror jeg ikke. Men det kom nok som en overraskelse for mange, at det skulle ske lige netop nu. Med en helt nystiftet partiforening i ryggen er Byrgesen klar til at arbejde for Nye Borgerliges mærkesager i Fredericia Byråd frem mod kommunalvalget i november 2021. Men for Byrgesen kommer hverdagen ikke til at blive meget anderledes efter hans medlemsskab af Nye Borgerlige.

“Lokalpolitikken bliver forankret lokalt, så den lokalpolitik der skal føres af Nye Borgerlige Fredericia, den bliver forankret her i Fredericia. Platformen bliver, som den har været for mig hele tiden, at fornuften skal råde. Læser man i Nye Borgerliges partiprogram er det også det gennemgående, så derfor er jeg ikke i tvivl om, at jeg er landet det rigtige sted”, fortalte Karsten Byrgesen til Fredericia AVISEN forud for dagens pressemøde.

“Vi er et bredt borgerligt parti, der ikke ser klasseskel. Vi er partiet for alle borgerlige, uanset om det er den succesfulde direktør eller lærlingen på gulvet. Vi er partiet for alle der deler vores holdninger. Særligt har vi et vågent øje på de svageste i samfundet – og her kan vi lokalt gøre en stor forskel”, understreger Byrgesen.

Efter tre år som løsgænger har der været tid nok til at overveje hvilket parti der skulle have Byrgesens medlemsskab. “Jeg har givet mig selv god tid til at overveje mit valg. Jeg har kigget på de forskellige partier for at finde det parti hvor jeg kan føle mig hjemme med mine synspunkter. Det er vigtigt i en sådan analyse, at man hopper på det rigtige tog, det tog der kører hen imod det mål man gerne vil nå. Der er jeg sikker på, at Nye Borgerlige er det rigtige tog for mig”, forklarer Nye Borgerliges byrådsmedlem i Fredericia, Karsten Byrgesen.

Med et år til kommunalvalg er der nok at se til. Valgkampen er så småt gået i gang, men der er ikke tænkt voldsomt meget over timingen i den forbindelse, fortæller Byrgesen til Fredericia AVISEN.

“Jeg har ikke tænkt bevidst i timingen omkring det her. Jeg har brugt de første år på at finde mit politiske ståsted og finde de områder jeg er særligt interesseret i. Jeg oplever en stor støtte blandt borgerne her i Fredericia og en stor støtte til den politik jeg har stået for. Jeg har arbejdet med de nære ting for borgerne og jeg har arbejdet på miljøområdet for Fredericia skyld”, lyder det fra Karsten Byrgesen.

Du kan høre meget mere om hans skifte til Nye Borgerlige i ovenstående interview, der er lavet umiddelbart efter dagens pressemøde.

Leave a Reply