Nye Borgerliges byrådsmedlem i Fredericia, Karsten Byrgesen, har stillet spørgsmålstegn ved, hvem der skal betale for drift af kunstgræsbanen, der skal opføres ved Monjasa Park. Han frygter, at der er skjulte udgifter til Fredericia Kommune.

Fredericia Byråd har besluttet at anlægge en kunstgræsbane ved Monjasa Park, og i den forbindelse har de forskellige kommende brugere af banen drøftet udformningen af anlægget og udstyr. I den forbindelse blev der arbejdet med to modeller. Den ene talte én kunstgræsbane, og den anden var en kunstgræsbane med en opvarmningsbane, belysning samt driftudstyr. I budgettet var der afsat 4,5 millioner kroner til det, men model 1 viste sig at koste 4,7 millioner kroner og model 2 koster 5,75 millioner kroner.  De forskellige parter havde den opfattelse, at model 2 ville være bedst til den daglige brug, og det endte med at blive vedtaget på et byrådsmøde den 28. juni, hvor Byrgesen stemte imod og stillede en række spørgsmål.

(Foto: AVISEN)

– Hvor eller hvem kom til Socialdemokratiet med forslaget? Jeg kan ikke se, at der er indgået aftale om brug af banerne. Der er ikke udfærdiget en plan for drift og et driftbudget for det nye anlæg. Den årlig afskrivning på banerne, maskiner og øvrige anlæg antages af ligge i størrelsesordenen en million kroner. Hvad koster det at anskaffe kemikalier og fem tons gummigruanulat? Hvordan bliver lønudgifterne til personale med at drifte anlægget? Hvordan bliver toiletforholdene for pigerne? Er der uvejrssikring? Er der opholds- og materiel faciliteter. Kort sagt, hvem betaler for festen?, spurgte Karsten Byrgesen og sluttede:

– Jeg sagde, som et kompromis ja, til at støtte projektet med en totaludgift på 4,5 millioner kroner. Det bliver meget dyrere og der er betydelige områder, hvor der ikke er redegjort for det, og derfor stemmer jeg nej til projektet.

(Foto: AVISEN)

Fungerende formand for kultur- og idrætsudvalget, Christian Jørgensen (V), forklarer om processen, der har været.

– Budgettet blev vedtaget enstemmigt tilbage i efteråret, og så er der kommet “add-ons” til det, som har gjort det dyrere. Der er kommet en opvarmningsbane og andre ting, hvilket gør det 1,2 millioner kroner dyrere, og der har vi i udvalget en bufferpulje, som vi har taget pengene fra. Det har byrådet, bortset fra Nye Borgeliges ene mandat, vedtaget, siger Christian Jørgensen, der ikke kan stå på mål for Byrgesens spørgsmål:

– Jeg står kun på mål for forliget og prioriteringen, siger Jørgensen.

I forbindelse med etableringen af kunstgræsbanen har der været debat om hvorvidt, der har været skjulte dagsordner med, at den var tiltænkt FC Fredericia og ikke kvindefodbolden.

– Jeg kan ikke hidse mig op over, at andre kan bruge banen, men jeg er sikker på, at Socialdemokratiet ikke havde pakket det ind i kvindefodbold, hvis de mente, at den var til FC Fredericia. I stedet for det her synes jeg i stedet vi skal glæde os over, at der nu er 6-7 baner i Fredericia. Da jeg startede i politik var der kun en kunstgræsbane i Fredericia fF, siger Christian Jørgensen.

(Foto: AVISEN)

Gruppeformand for Socialdemokratiet og medlem af kultur- og idrætsudvalget Søren Larsen, bekræfter Christian Jørgensens udlægning af sagen.

– Repræsentanter fra kvindefodbolden kontaktede Susanne Bjerregaard Mørck og så sparkede hun det ind i budgetforhandlingerne til vores gruppe, og da det blev muligt at få med, så gjorde vi det. Vi fik at vide, at de ville satse mere på kvindefodbolden for, at deres spillere ikke flytter til andre klubber og derfor vil løfte kvindefodbolden i byen, hvilket vi synes er en god idé, siger Søren Larsen.

Rent økonomisk medgiver Søren Larsen, at præmissen har ændret sig og det er der en særlig grund til.

– Vi fik et tal, der ikke holdt. Vi havde mange mange ønsker, og det gik for stærkt. Vi blev udfordret på det, og vi lykkedes alligevel med at finde midlerne, da vi gerne vil satse på kvindefodbolden, siger Søren Larsen.

I modellen til det nye kunstgræsanlæg er der inkluderet følgende: 8000 m2 kunstgræsbane (inkl. jordarbejde og dræn),belysning med 125 lux og ekstra 250 lux, to mål til 11-mandsbaner. Herudover inkluderer prisen 2000 m2 opvarmningsareal (inkl. jordarbejde og dræn), fire mål til 8-mands baner, og to mål til opvarmningsarealet. I modellen er endvidere afsat 0,3 millioner kroner til traktor, specialriver mv. til drift og vedligeholdelse af banen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jesper
Jesper
09:56 - 14. juli 2021 09:56

Vi bør ikke ofre een eneste skatteyderbetalt krone på een eneste modedille.

Der ligger tusindvis af petanquebaner rundt omkring som er groet til i ukrudt.

Squash var det store hit for 15 år siden. Banerne står stortset tomme.

Kunstgræs er meget interessant at spille på, en enkelt gang. Det er det værste underlag for fodboldspillere.

Jeg spår også at padeltennis går af mode igen, længe før banerne er slidt ned…

La’ nu vær!

Ove Nygaard
Ove Nygaard
10:03 - 17. juli 2021 10:03

Det er egentligt en elegant måde, hvorpå man tilsyneladende har fået ideer til anlægsbudgettet i “det tidligere så samarbejdende byråd”. Man ringer lige til en af vennerne (veninderne) i byrådet – helst en tæt på den egentlige magt – , og så “sparker vedkommende lige forslaget ind i budgetforhandlingerne”. Og når så regningen skal betales, så er man der måske ikke mere! Gad vide, om der kommer en virkelig udskiftning af byrådet ved valget den 16. november, udover de, som har trukket sig fra genopstilling. Jeg tvivler desværre, selv om der må være andre, der har gennemskuet forholdene gennem de seneste år på trods af lukketheden!

Ove Nygaard
Ove Nygaard
18:27 - 19. juli 2021 18:27

Christian Jørgensen, V, der er fungerende formand for kultur- og idrætsudvalget, bidrager med “sit totalt sorte snak” ikke til en afdækning af, hvorledes det er foregået. Forud for den kommende byrådsperiode, der starter den 1. januar 2022 efter valget den 16. november 2021, og hvor man kan håbe på en markant udskiftning af “de siddende” i alle partier, kunne det måske være relevant at afholde et kursus i at udtale sig præcist, udover behovet for anden instruktion i, hvad det vil sige at være medlem af byrådet/kommunalbestyrelsen, og hvilket ansvar det pålægger hvert enkelt medlem.

Sidst redigeret 5 dage siden af Ove Nygaard