Tidligere i dag blev det offentligtgjort, at den officielle fejring af 5.-6. Juli i Fredericia er aflyst som følge af Corona. Byrådsmedlem og soldat, Karsten Byrgesen, kalder det for en trist nyhed, men samtidig også en god og fornuftig beslutning. Dog håber han på, at folk stadig husker på vigtigheden af dagen for Fredericia.

“Det vigtigste er, at vi erindrer de ofre som byens borgere og tilrejsende ydede i forbindelse med udfaldet ved Fredericia, 6. Juli 1849. Det er vigtigt, at vi holder det i erindring. Det tror jeg også vi kan gøre, selvom vi ikke laver en ceremoni ud af det”, siger Karsten Byrgesen og fortsætter:

“Sidste gang det blev lukket var ved en forfærdelig hændelse. Det var under 2. Verdenskrig, hvor det ville være for stor en torn i øjet på tyskerne at gennemføre det, så derfor blev det ikke genneført. Nu er det så anden gang det sker. Denne gang på grund af Corona”.

“Jeg synes det er rigtig ærgerligt, og grunden til at det er ærgerligt det er, at udover at være en mindedag, så er det en folkefest for Fredericia og fredericianerne. Det er en dag hvor bysbørn, der er rest til fjernere egne de kommer hjem, holder ferie med familien og oplever historien igen”, fortæller Byrgesen.

“Man kan se hvordan ældre går og fortæller børn, børnebørn og oldebørn hvordan de selv har været en del af det her i rigtig mange år. Så den del er virkelig ærgerligt, og jeg er meget ked af, at det sker. Jeg forstår fint at det skal ske. Corona er trist, men det store problem er at det er vores forsvar og hæren der deltager. Samler vi mange fra hæren og forsvaret, så er det beredskabet vi sætter i fare. Så det er en rettidig beslutning at gøre”, fortsætter han.

“Jeg har forstået, at der vil blive lavet en form for alternativ, så dagen ikke går hen. Så man hver for sig, i grupper af max. Ti og kun folk man bor med, kan opleve 5.-6. Juli i Fredericia. Det er ærgerligt, men accepteret i det lys det er. Det er den rigtige beslutning”, slår han fast.

“Jeg ved at den højtidelighed det er at gå sørgemarch fra Michaelis kirke og ned til Krigergravene, som er den samme tur man gik i 1849 med de faldne officerer, det er stadigvæk en tur man kan gå med sig selv. Jeg er sikker på, at 6. Juli komiteen sammen med kommunen vil lave foldere og opslag om hvordan det nu er at historien hænger sammen. Derfor kan jeg ikke se noget der hindrer folk i, at vi kan gå ud og fejre det på vores egen måde. Det bliver alternativt i år, men så må vi se om vi kan spædelidt ekstra til fra byrådet, så vi kan gøre det med et ordentligt brag næste år”, lyder det afslutningsvist fra Karsten Byrgesen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer