Mette Frederiksen har præsenteret næste fase i genåbningen af Danmark. Her bliver der åbnet for en række liberale erhverv. Det vækker glæde hos det lokale byrådsmedlem Karsten Byrgesen. Dog er Byrgesen fortsat kritisk – ikke om genåbningsplanen, men over at man i Fredericia ikke åbner mere.

“Jeg tænker at alt det vi skal gøre i forhold til Corona skal gøres set i lyset af en risikovurdering. Jeg kan måske godt synes, at man kan tage flere skridt. I går var jeg i Hvide Sande. Der var fire medarbejdere, 1 bil udover mig. Jeg kan ikke se, at vi ikke genåbner helt normalt i Fredericia. Der er steder vi holder så meget imod, der set i lyset af de nye åbninger, også ser tåbelige ud”, fortæller Karsten Byrgesen.

“Jeg er selv selvstændig – og jeg har arbejdet hver dag. Holder man afstand, sikrer at der ikke er større grupper. Så er der intet drama. Så jeg synes det er fornuftigt, at vi åbner nu. Der er også mennesker der tager det på sig, overtænker det og ligefrem bliver syge af det. Der er en fare, men vi skal tage forholdsreglerne. Vi er på vej den rigtige vej, så vi kan komme tilbage til hverdagen”, slår han fast.

“Jeg tror ikke vi får et nyt Danmark efter det her. Jeg kan da håbe, at man kan holde fast i respektafstanden – og derfra må vi lære, at man kommer langt med god hygiejne. Så skal det nok gå det hele. Men jeg glæder mig over, at almindelige mennesker kan komme tilbage til deres arbejde og deres forretning. Det har skabt stor utryghed at de har været lukket. At leve på lån er overlevelse – og ikke langtidsholdbart”, forklarer løsgænger Karsten Byrgesen til Fredericia AVISEN.

Byrådet har desuden søgt om lån for 165 millioner til anlægsprojekter, men her er Byrgesen fortsat kritisk.

“Jeg kan have den bekymring, at vi har sat 165 millioner af til anlæg. Jeg er i tvivl om der er efterspørgsel efter det i markedet. For jeg har nok at se til i min virksomhed – og det er også hvad jeg ser på mine kollegaer. Det skal jo ikke ende med at vi kører busser fyldt med østarbejdere ind for at bygge for os. Så det foretagende vælger jeg en konservativ tilgang. Jeg vil stille spørgsmål til hvilke folk der laver det her, når entrepriserne kommer. Det skal være danske hænder og helst lokale hænder der skal arbejde, for ellers er det medicin til den forkerte patient”, lyder det fra Byrgesen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer