Karsten Byrgesen (D) undrer sig over, at han som Byrådsmedlem ikke er blevet orienteret Fredericia Kommunes beslutning om at fritage økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard for tjeneste. Samtidig ærgrer han sig på borgernes vegne over, at den eksterne advokatundersøgelse løber op i et stort beløb, der betales af penge, som kunne være brugt til velfærd.

I kølvandet på Hortens advokatundersøgelse blev først kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe fritaget for tjeneste, og i dag har Fredericia Kommune meddelt, at det samme nu er tilfældet for Tommy Abildgaard.

– Jeg mangler at finde de rigtige ord om, hvad jeg oplever i Fredericia for tiden. Det bekræfter blot, når jeg har stillet spørgsmål til kommunen. Jeg har stillet otte spørgsmål til Tommy Abildgaard vedrørende Fredericia Teater og frynsegoderne, og der viste en tilbagemelding fra ham, at det var forvaltningen, der besluttede at tilføre teatret frynsegoder for flere millioner kroner. Det daværende byråd besluttede det i 2015, og der regnede forvaltningen med, at de kunne tage det forlig med over udenom politikerne. Det er endnu et eksempel på, hvor sygt det er. Jeg tør ikke stole på tallene fra kommunen. Det kan være, at det er noget, der skal ses på fra Indenrigsministeriet, der må være tæt på at starte en bus for at tage til Fredericia og overtage butikken og se, hvad der er op og ned på det her. siger Karsten Byrgesen til AVISEN og fortsætter:

– Jeg ved intet om baggrunden for den socialdemokratiske borgmesterskandale, og jeg ved intet om fritagelsen af arbejdet for kommunaldirektøren eller fritagelsen af arbejdet for økonomi- og personalechefen. Jeg får mine oplysninger igennem pressen, og jeg anerkender, at der er noget personalemæssigt i det, som man ikke kan melde ud, men jeg sidder også med til lukkede møder, hvor de forkerte ord i utide kan betyde noget for interessenter i sager, der vedrører kommunens penge og ledelsen, men jeg bliver ikke orienteret i denne sag og jeg ved intet. AVISEN ved heller ikke mere end mig, så det er gætterier, og det er ikke min stil at gætte, men det jeg ser og hører i pressen er forfærdeligt, siger Karsten Byrgesen.

Fredericia Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at på grund af, at der er tale om en igangværende advokatundersøgelse og personalemæssige forhold har de ikke yderligere kommentarer, men det kan Karsten Byrgesen ikke forholde sig til.

– Jeg ved ikke, hvad det drejer sig om, så jeg kan ikke have nogen forståelse for noget jeg ikke ved noget om. Det må være ufattelig hemmeligt siden, at jeg som byrådsmedlem ikke kan få op og ned at vide. Jeg har ikke fået baggrunden for, at to ledende medarbejdere er fritaget for tjeneste, og man har tilsyneladende heller ikke formået at fortælle deres fagforeninger, hvad sagen drejer sig om. Det er en skandaløs håndtering af det – det er ikke Nordkorea, men Fredericia Kommune. Når jeg stiller spørgsmål til Fredericia Kommune, så får jeg at vide, at de har travlt med henvendelser fra pressen, fordi jeg kræver svar på, hvad de bruger af timer på skandalen, og hvor mange mennesker, der er købt til at håndtere sagen. Det er kommet frem, at der er købt flere ind fra Horten, og jeg tror det ender med, at det koster et tocifret millionbeløb , og det er penge fra fællesskabets kasse, og det skulle gå til velfærd. Ude på institutioner råber og skriger man på at få ekstra ansatte til nattevagterne, og så kan man se, hvordan pengene ryger rundt til højre og venstre uden kontrol. Jeg kan se et tavst Socialdemokrati, og det er på tide, at nogen rejser sig op og har en mening. Jeg har holdt min mund hidtil, men nu siger jeg det som det er. Jeg ved intet, og jeg har spurgt og har ikke fået noget svar, siger Karsten Byrgesen og slår fast:

– Man skylder de ansatte og fagforeningerne at oplyse om sagens indhold. Det er en sag, der trækker en stor sort sæk ned over hovedet på kommunen. Hvad skal de ansatte tænke? Jeg har stillet spørgsmål om økonomien, og jeg bliver ved med det. Der er masser at tale om endnu med teatret, så det er endeløst forfærdeligt. Jeg troede ikke det kunne værre, men det blev det. Der kan være efterforskningsmæssige aspekter, der gør, at man ikke kan sige alt, men det rigtige ville være at give en orientering, da det er borgerne, som betaler for skandalen. Det trækker dybe spor i mange år. Den socialdemokratiske borgmesterskandale har boret et hul igennem kassen, og pengene fosser ud, slutter Karsten Byrgesen.

AVISEN har talt med flere medlemmer fra Økonomiudvalget, og de har ingen kommentar til sagen jf. Fredericia Kommunes pressemeddelelse.

Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jjpedersen)
10 dage siden

Det er skandaløst, men hvor er du, Karsten? Du er valgt ind i kommunalbestyrelsen, så du er medansvarlig!

Sidst redigeret 10 dage siden af JJPedersen
Poul Rand
Poul Rand
10 dage siden

Typisk socialdemokratisk, tavshed i stedet for åbenhed.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jjpedersen)
10 dage siden
Svar til  Poul Rand

Det er typisk Nye Borgerlig, at kaste ansvaret fra sig. Karsten Byrgesen er valgt ind i kommunalbestyrelsen! Hvorfor har han ikke gjort noget? Er han fuldstændig tandløs?

Karen Møberg
Karen Møberg
10 dage siden

Fredericia har altid været et lukket ditatorisk styret socialdemokratisk by i de mange år, hvor jeg har boet her, så meget, at flere tilflyttere ikke ønskede at blive, som jeg har snakket med, hvilke konsekvensen deraf ses i dag.