Da der i mandags blev afholdt byrådsmøde i Fredericia Byråd, skulle de 21 folkevalgte godkende en mødedagsorden for 2019. Her blev der rejst kritik og debat fra flere byrådsmedlemmer.

“Vi oplever et stigende pres til vores møder. Vi når ikke ordentligt igennem dagsordenen, og vi får ikke svar på vores spørgsmål” sagde Inger Nielsen (DF) på byrådsmødet. Fredericia AVISEN har fulgt op på sagen.

Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten er medlem af fire udvalg i Fredericia Byråd. Det betyder en række møder i de mange udvalg – og det skal passes ind i en kalender hvor der skal være tid til arbejde og familien også.

“Der er ingen tvivl om, at vi er meget pressede i udvalgene. Egentlig kører det fint i 2 ud af 4, men altså vi har jo stadig ekstraordinære møder i alle udvalg” fortæller Cecilie.

“Men her i starten bunder det nok i, at der har været meget introduktion på dagsordenerne her i starten. Vi har jo fået en masse nye medlemmer af byrådet, og de skal selvfølgelig introduceres ordentligt – det anfægter jeg slet ikke” fortsætter Cecilie Roed Schultz omkring de mere pressede dagsordener.

“Det er muligt at have et fuldtidsarbejde ved siden af byrådet – men det kræver altså en meget fleksibel arbejdsplads, hvor man kan kan tilrettelægge sin arbejdstid” siger Cecilie og fortsætter: “Vi har jo møder om formiddagen, så det er ikke sådan at vi bare kan arbejde i dagtimerne og have møderne om aftenen”.

Læs mere efter annoncen…
https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det

På byrådsmødet foreslog Inger Nielsen (DF), at man skulle ligge flere møder i kalenderen.

“Jeg synes vi burde ligge flere møder ind. Det er lettere at aflyse et møde end at vi alle skal finde tid i en travl kalender med kort tids varsel” lød det fra Inger Nielsen.

Det forslag er Cecilie Roed Schultz helt enig i.

“Jeg synes Ingers forslag var rigtig godt. Det er meget svært at finde tid til et møde i 10 forskellige kalendere, hvor der i forvejen er fyldt godt op med arbejde, andre møder og familie” slutter Cecilie Roed Schultz.