Den tragiske nyhed om at Fredericia Teater havde indgivet en konkursbegæring ramte som et chok, ikke blot i Fredericia, men i hele landet. Fredericia Teater er kendt for sine unikke og kunstnerisk fantastiske teaterstykker – og musicals. På facebook samles folk om at skabe et nyt grundlag for teateret – og imens det pågår, så har Fredericia Kommune også valgt at købe alt inventaret fra Fredericia Teater. Derfor er løsgænger Karsten Byrgesen ikke i tvivl: Fredericia Teater kan og skal genrejses.

“Der gik et gys igennem byen og teaterbranchen da det utænkelige blev en realitet. Fredericia teater var gået konkurs, og det med et brag. Uansvarlighed, mangel på ledelse og svigtende kontrol førte til nedturen. De tidligere ansatte, borgerne og handelslivet og byens kulturmæssige anseelse lider under konkursen og erkendelsen af vores fallerede stolthed”, fortæller Karsten Byrgesen til Fredericia AVISEN.

“Den triste status er et kreditor tilgodehavende på 70 millioner kroner. Men vi har også drømmen om at få teatret tilbage, nu da chokket har lagt sig. Teaterbygningen er et betydeligt aktiv og den ejes af Fredericia Kommune, og med den seneste kommunale investering i de ”jordiske rester” af konkursboet, er vi kommet et stykke af vejen med en genrejsning. Tekniske anlæg, kostumer, kulisser og møblement mm. er ved en byrådsbeslutning blevet en del af det kommunale indbo”, forklarer løsgængeren. 

“Jeg har en meget stor forståelse for kreditorernes situation, men denne del og ansvars stillingen i forhold til den nu tidligere ledelse, er under behandling af boets kurator og derfor uden yderligere kommentarer fra min side”, slår Byrgesen fast.

“Jeg mener derimod, det er tiden at se fremad. Lad os bygge – genopbygge drømmen på ruinerne af det der var engang. Jeg vil have teatret tilbage. Men der er langt fra drøm til virkelighed. Så langt at der skal genskabes tillid, rejses midler og etableres en vedtægtsplatform der sikrer en effektiv og transparent ledelseskonstruktion”, siger løsgænger Karsten Byrgesen til Fredericia AVISEN.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer