‘Kvindernes sidste arbejdsdag’ er titel på et nyt take på ligestillingsdebatten. HK sendte her til morgen en pressemeddelse, og medlem af Fredericia Byråd, Cecilie Roed Schultz, lagde et opslag ud på sin facebook-profil om samme emne.

“I Danmark er det gennemsnitlige løngab mellem kvinder og mænd så stort, at kvinder tjener 15% mindre i timen end mænd. Og derfor burde kvinderne kunne holde tidlig juleferie, mens mændene knokler videre, for det bliver de betalt for. Kvinderne tjener mindre, og derfor bør de også arbejde mindre,” skriver HK i en pressemeddelelse.

Byrådsmedlem for Enhedslisten, Cecilie Roed Schultz er glad for, at fagbevægelsen støtter op om sagen. En sag hun også selv synes er meget vigtig at kæmpe for.

“Normalt når vi taler løngab mellem mænd og kvinder bliver den ofte skudt til siden med, at mange kvinderarbejder deltid, typisk har andre jobs og er på barsel,” siger Cecilie Roed Schultz og fortsætter:

“Men når vi har renset for de ting, altså sikret at sammenligningsgrundlaget er det samme, så er der 15% forskel. Det er altså 15% man ikke kan forklare.” 

“Det er et fedt take, men også kun en gimmick”

“Jeg synes det er et rigtig fedt take på sagen. Når der er 15% lønforskel, må det jo også kun være rimeligt, at vi kvinder arbejder 15% mindre. De 15% svarer til, at vi holder fri resten af året,” siger Cecilie Roed Schultz og fortsætter:

“Men det er jo også kun en gimmick. Det er ikke fordi der er nogen kvinder der går ind til chefen og beder om fri resten af året. Vi er meget ansvarsbevidste, så det gør vi selvfølgelig ikke”

“Børn kan finde ud af det, hvorfor kan de voksne ikke?”

“I Norge har der været en reklame, hvor to børn, en dreng og en pige, blev bedt om at samle bolde op. Da de i fællesskab havde samlet boldene op fik de hver et glas med slik. Der var bare lige det, at drengene fik markant mere end pigerne. Men de blev hurtigt enige om, at det selvfølgelig ikke var fair, så de delte slikket. Det var så åbenlyst for børnene, men hvorfor er det ikke det for voksne?” Lyder det fra Cecilie Roed Schultz.

Annonce