Det bliver et farvel til institutioner som Sankt Knuds Børnehave, hvis det står til SF – og S støtter. SF foreslår nemlig at lukke religiøse børnehaver og vuggestuer. 

Mon de ender med at finde et flertal? 

Og hvor mon grænsen går? Er Steiner-institutioner også for religiøse? Sandsynligvis…

Og hvad så med børnehaver der går i kirke til jul, fejrer påske osv? Er det for meget religion? Må der intet være af den kultur, som børnene alligevel kender til eller måske netop ikke kender til?

Det er så vigtigt, at man som forældre kan forholde sig til og identificere sig med det sted ens børn tilbringer så stor en del af deres første leveår. 

Selvfølgelig skal ingen have lov til at indoktrinere. Men det får de heller ikke lov til som det er nu. Dagtilbudsloven beskriver jo en masse institutionerne skal leve op til. Eksempelvis om demokratisk dannelse. 
Og kommunens tilsyn holder øje med kvaliteten af det pædagogiske arbejde mm.

Jeg er ikke selv religiøs. Men jeg er ikke bange for religion. Og Enhedslisten kommer aldrig til at støtte et forslag som dette. Det er unødvendig populisme, så længe institutionerne lever op til de mange kvalitetskrav, læringsmål mm. der allerede eksisterer. Præcist hvordan de lever op til dem, skal politikerne ikke detailstyre. 

Jeg tror ikke på, at børn ødelægges af at opleve et værdisæt eller en kultur, som måske ikke er fuldstændig som gennemsnittet. Jeg tror de lærer af det. Jeg tror, at vi får et rigere samfund ud af det. 

Jeg tog heller ikke skade af at høre fadervor hver morgen hele min barndom – og det forhindrede mig ikke i at melde mig ud af folkekirken da jeg var blevet myndig.

Mine børn er ikke døbt. Men jeg har aldrig frygtet billedet af en engel, der hang i den Rudolf Steiner Institution de gik i. Og jeg tror ikke der er blevet trukket noget ned over hovedet på dem, når de har leget med Noahs ark og alle trædyrene eller har fået fortalt om Sankt Michael og dragen, mens de byggede svær. 

Men vi ved jo godt hvad det her handler om: Det handler om muslimbashing. En kunst SF efterhånden mestrer på lige fod med de fleste andre partier. Så selvfølgelig er S med. Og selvfølgelig finder de et flertal. Der er masser partier at tage af på den front.

Imens venter jeg spændt på at høre, om det også er de lokale SFere og socialdemokraters holdning, at Sankt Knuds Børnehave og Rudolf Steiner Institutionen Tommelise er en trussel? Og om der eventuelt er flere lokale institutioner der skal lukkes pga religion?

Cecilie Roed Schultz, Byrådsmedlem for Enhedslisten

1 KOMMENTAR

Leave a Reply