Vi har jo sikkert alle lagt mærke til, at mange vindmøller ofte kører i tomgang selvom det blæser, hvilket ofte skyldes, at der ikke i øjeblikket er behov for mere strøm og da strømmen ikke kan lagres, kan den så heller ikke produceres på lige dette tidspunkt, hvilket er spild af god vindkraft.

Brint kan i modsætning hertil lagres, ligesom den har den store fordel, at den hverken forurener når den produceres eller forbruges, idet den er et 0-emissions brændstof.

Opførelsen af brintfabrikken ved Ydre Ringvej, nord for raffinaderiet gør det muligt, at producere miljørigtig brint med grøn strøm, hvilket vil udnytte perioderne hvor vindmøllerne kører i tomgang og dermed resultere i en større andel grøn energi til danske forbrugere.

Raffinaderiets produktion af de mere traditionelle brændstoffer kræver i raffineringen af råolien en del brint, som idag produceres traditionelt.

Da den kommende brintfabrik også skal forsyne raffinaderiet med miljø rigtigt produceret brint, reduceres raffinaderiets CO2 udledning dermed også massivt.

Herudover vil brintfabrikken kunne bidrage med brint til transportsektoren, hvorved det vil være muligt, at øge andelen af brintdrevne køretøjer, som jo er de køretøjer der udgør den mindste miljøbelastning.

Fredericia i højere grad, Danmarks energi hovedstad.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Det er udmærket, at man forsøger at opbevare energi til senere brug!
Jeg synes, at læserbrevet indeholder en del løse påstande. Hvem har du haft til at hjælpe dig med at skrive dette Søren Larsen?