Af Byrådsmedlem Anette Hyre-Jensen, Sjællandsgade 15 st. th. 3, 7000 Fredericia

Som medlem af Kultur- og Idrætsudvalget gik jeg tirsdag aften super glad hjem.

I går var Socialdemokratiet og de Konservative værter i vores Demokraticontainer, der er blevet til som et led i udviklingen af lokaldemokratiet og borgerdialogen.

Emnet var:  KULTUREN I FREDERICIA Værterne var min egen partikollega Carsten Høj Nielsen samt de Konservatives helt ukendte Tommy Rachlitz Nielsen – der indledningsvis betroede os at Fredericia Teater var en af grundene til, at han valgte at bosætte sig i vores by.

Fantastisk mange forskellige partier var repræsenteret, og også borgere som bare havde lyst til at tale om aftens emne.

Demokraticontainerens mor Kirsten Vad Knudsen styrede slaget gang som ordstyrer – hvilket jeg kun har stor ros til hende for. Kirsten var lige som jeg mega begejstret for det kæmpe store fremmøde. Vi sad som sild i en tønde, men man kunne mærke fællesskabet i, at vi alle synes vi har meget at være stolte af i Fredericia.

Min partikollega og formand for Kultur- og Idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen havde også fundet vej til Demokraticontaineren, hvor han som altid med et glimt i øjet fik nævnt, at det jo er hovedudvalget i Fredericia – ingen tvivl om manden elsker vores kultur i Kommunen.

Hvad diskuterede vi så?

Fredericia Teater kunne vi slet ikke komme udenom – Vores smukke volde, som en af borgerne nævnte skal tales meget meget mere op. Det er jo det folk kommer valfartende til byen for at se.

Mange borgere anvender og glæder sig til turene i vores teater.

Krydstogtskibene – hvad betyder de for byen og alt det positive de bringer med for vores byliv at så mange gæster flere gange om året kommer og fylder gaderne.

Bülows kaserne blev vendt – Eksercerhuset som vi på grund af Teaterets succes har fået i anvendelse til bl.a. koncerter hvor vores Byorkestret mf. har kunnet nydes. Postorkestret som altid spiller ved mindehøjtideligheden ved mindesmærket for Fredericias faldne frihedskæmpere.

Teater Malstrøm blev nævnt – de gør det virkelig godt for vores by – og jeg tænker også der allerede er mange som glæder sig til næste forestilling “Burlesque – The Time Machine” som snart har præmiere i Det Bruunske Pakhus.

Triatlon – hvad har det betydet for byen, og hvordan de forskellige partier har forskellige meninger om dette emne.

Biblioteket der er et kulturel mødested. Her er både gratis og betalende arrangementer og man bliver flittigt informeret om hvad der sker på området.

Min partikollega Dorthe Fallesen Frimann fik nævnt skovene Hannerup – Fuglsang – Trelde Næs, der altid ligger klar til en gåtur. Dyrehaven i Fuglsang er altid et besøg værd. Man kan finde masser af ture i naturen inde på Det Grønne Fredericia. Fredericia ligger fantastisk godt placeret lige midt i Naturpark Lillebælt

Lise Nilson som også er min byrådskollega nævnte, at Fredericia Kommune er en fantastisk by at være frivillig i. Hvor Feriesjov er en kommunal aktivitet, der understøtter alle deltagende foreninger i at finde nye medlemmer.

Vi har Fredericia Museer som hele sommeren har sørget for, at vi på Fredericia Vold har kunnet få information i form af flotte plancher der nu står placeret foran museet. Hvem elsker ikke at kører forbi på Prangervej, når man kan se skoleklasser der er trukket i uniformer og gennem leg får læring om vores fortid i skoleundervisningen.

5-6 juli som hvert eneste år trækker tusindvis af Fredericianer til byen – også alle de som ikke længere bor i byen, men som trofast vender hjem for at overvære folkefesten. Jeg kneb i hver tilfælde mig selv i armen da jeg vendte mig om i Danmarksgade og så den lange hale af borgere som bar fakler i tusmørket.

6. juligarden der trækker op i byen når der er festdage – krydstogtskibene lægger til eller siger farvel. De er unikke og noget som vi aldrig må tage for givet.

Der har løbende gennem de seneste år været et hav af gratis kulturelle oplevelser på Rådhuspladsen, her husker jeg selv det imponerende ildshow en lun sommeraften – men også de mange som fandt vej til vores by da der var storskærm og fodbold. Hvor mange har ikke gennem tiderne stået og skrålet med når kendte solister, band og orkestre har fyldt pladsen, mens man kunne nyde en kold fadøl til Sommerrock.

Den Kreativ skole, hvor hundredvis af børn og unge udfolder deres kreative evner. Tilbuddene til dem er imponerende – der undervises i så mange forskellige instrumenter.

Depotgården, hvor alle kreative personer kan få fri udfoldelse af deres hobbyer. 

Gallerierne, der ligger placeret rundt omkring i Fredericia.

Ungdommens hus – hvor de unge kommer, men hvor der blev opfordret til at vi kigger på hvordan vi kan gøre stedet endnu bedre.

Madsby pigecup – der hver år er en unik begivenhed der finder sted.

Fripas – der gør at vi får alle med – i en kommune vi ønsker skal være for alle.

Tøjhuset – der fyldes både i hverdagen og i weekenderne med kendte og ukendte mange forskellige musikalske oplevelser.

Vi kom også forbi sportens verden, hvor vi også samles på lægterne og hepper på FC Fredericia, det gør min partikollega Bjørn Medom Nielsen som også deltog trofast til ALLE kampe. Her er der også et unikt fællesskab.

ALLE byens borgere samt gæster kan komme gratis til håndbold når byens ligahold FHK tager imod modstandere fra hele landet ude i Fredericia Idrætscenter. Det er en fest.

Jeg har helt sikkert glemt noget fra aftenen og også føjet noget til. Vores kommune som jeg mener er for ALLE rummer så meget – at mit hoved her dagen derpå stadig summer af glæde over aftenen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer