På det første fysiske byrådsmøde siden Corona lukkede det danske samfund ned var det først og fremmest med en lang dagsorden. Men udover de politiske programpunkter var der også plads til en helt særlig fejring.

Allerede før byrådsmødets start var Bente Ankersens familie samlet foran Fredericia Idrætscenter, hvor byrådsmødet blev afholdt. Med sig havde de flag og store smil, for det var en stor dag for Bente Ankersen. Hun modtog nemlig Dronningens Ridderkors.

Udover at blive tildelt Ridderkoset fyldte Bente Ankersen 75 år kort før byrådsmødet. “Det er skønt at have så meget rutine i byrådet. Du er frisk som en havørn, du dukker op til nærmest alle arrangementer. Du gør en kæmpe stor forskel”, lød det fra Jacob Bjerregaard.

“Dit hjerte banker for børnene, for de ældre. For sundheden. Ja for hele Fredericia kommune. Du er bredt og professionelt god til st give alle de bedste muligheder. Som inkarneret fæstningspige har du arbejdet for udviklingen af Fredericia. Du har siddet i næsten alle udvalg.  Gymnastikken fylder fortsat meget. Du er en travl dame, en kendt dame i byen. Du har en vigtig post i Ankestyrelsen og så binder du Danmark sammen på biblioteksområdet. Med Ridderkorset ønsker vi at anerkende dit arbejde og takke for for din indsats”, lød det blandt andet fra Borgmesteren.

“Det her har jeg aldrig prøvet før. Det er virkelig stort. Det er rigtigt, at jeg har prøvet alt stort set i byrådet. Jeg har været i alle udvalg, nu hedder de bare noget andet. Men det har været et meget dejligt og langt forløb i byrådet. Jeg har været glad for at være med stort set hver dag, selvom Bjarne har måtte ligge øre til meget. Det har fyldt meget i vores familie – og det betyder også meget, at man har familien med”, sagde Bente Ankersen og fortsatte:

“Kære byråd og kære direktion. Tak fordi I synes, at jeg har fortjent denne hæder. Jeg er mere ydmyg end I tror. Jeg er opdraget socialdemokratisk. I kender alle sammen, at socialdemokrater ikke tager imod ordner. Så jeg havde aldrig forestillet mig, at en som mig også kunne få sådan en. Mit arbejdsliv har været sådan, at en fortjensmedalje ikke har været på tale, så hvor heldig kan man være – at blive Ridder”.

Efter Bentes tak tog også Socialdemokratiets Politiske Ordfører, Steen Wrist Ørts, der på vegne af den socialdemokratiske gruppe ville rette en tak til Bente Ankersen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer