Søren Stampe, der stiller op til byrådet for Borgerligt Fællesskab, vil kæmpe for at få et atletikstadion til Fredericia, som ikke har haft et siden nedrivningen af det gamle stadion.

Søren Stampe går blandt andet til valg på at styrke folkesundheden, og i den henseende forslår han, at der bygges et atletikstadion i Fredericia, hvor der blandt andet ifølge Stampe skal være en 400 meterbane.

Hvor det skal bygges har han ikke nogen holdning til. Det kunne være ved Fredericia Idrætscenter eller ved Erritsø Idrætscenter, eller i Hannerup, hvor vi tog en snak om Stampes tanker omkring atletikstadionet.

På legepladsen var der gang i den, og på et græsstykke spillede en flok ældre petanque. Det kombineret med andre tilbud i området som løberuter i skoven eller boldspil på fodboldbanerne ville gøre det til en mulighed i Hannerup

– Det kunne være på “tivolipladsen” her. Det ville være synd at bygge på området, hvor der er fodboldbaner, og hvor Hannerup Løbet har start- og målområde, men jeg er åben over for, hvor det skal være. Så længe, at alle parter er blevet hørt, og her tænker jeg på de forskellige foreninger, siger Søren Stampe.

På pladsen i Hannerup er der god plads til at kunne bygge en 400 meterbane. Søren Stampe mener dog, at det er op til foreningerne at være med til at bestemme en placering. (Foto: AVISEN)

Stampe peger på, at der i Kolding og Vejle er løbebaner af den karakter, som han efterlyser i Fredericia, men kigger man på strækningen mod Fredericia og hen mod Odense er der ingen. En opgørelse viser, at 31 % af alle danskere på over 16 år løber, hvilket svarer til cirka 1,3 millioner mennesker, og i gennemsnit er der 640.000 gennemførende deltagere om året i motionsløb i Danmark. Derfor ser Søren Stampe det som en mangelvare i Fredericia.

For at finde et projekt, som svarer til det jeg gerne ser, har jeg kigget på Skanderborg Kommune, der har lavet en bane til 1,6 millioner kroner, som er brugt på blandt andet en 400 meterbane. Der er kommet nye atletikfaciliteter på gymnasiet, men det er lidt et plaster på såret, og det er selvfølgelig bedre end ingenting, men det er ikke det niveau vi skal være på, siger Søren Stampe og fortsætter:

– Omme bag Erritsø Idrætscenter er der en 400 meterbane, men det er ren asfalt, og har ingen fjedrende aftryk. Det skal være med gummibelægning, og det er netop det jeg mener med ordentligt. Når vi investerer i noget, skal det være en komplet løsning. Kigger man på Gasværksgrunden, hvor der blev bygget en padelbane, var det heller ikke som sådan den optimale løsning, og den blev ikke brugt meget. Kigger man på den nye ved hallen, og den kommende i Erritsø, vil man se en kødrand af mennesker, siger han.

En undersøgelse foretaget af Motion Danmark viser, at den gennemsnitlige motionsløber træner to-tre dage om ugen, og løber 11 til 20 kilometer om ugen.

– De tal, som undersøgelserne viser er, at der er mange potentielle brugere af en rigtig 400 meterbane. Jeg håber, at andre partier også vil kigge i den retning, og jeg er klar til at samarbejde med dem omkring det, slutter Søren Stampe.