Byrådet kendte eller burde have kendt teaterets forretningsmodel. Det er sørgeligt når lokalpolitikere som f.eks. Karsten Byrgesen, Lise Nielson og Anette Hyre Jensen forsøger at kaste sorteper væk fra sig selv.

Byrådets medansvar skal undersøges i en uvildig undersøgelse, man har gang på gang givet lån og garantier, trods en meget usikker forretningsmodel set i forhold til den omsætning der var nået, som netop hvis det går galt, kan give nogle voldsomme økonomiske tab for byens borgere, er det 60 millioner kroner byrådet har tabt nu ?

Byrådet kendte jo udmærket forretningsmodellen, ja senest blev den blevet beskrevet af Søren Møller selv i Jyske Vestkysten 24 september 2018, hvor Søren Møller skriver citat: ”Vi er i konstant fare” og hvor forretningsmodellen er blevet beskrevet som citat: ”en enkelt fejlslagen forestilling kan vælte læsset”. Statens Kunstfond har i en undersøgelse udgivet juni 2019, skrevet det tilsvarende.

Statens Kunstfond var specielt kritisk over for det kapitalberedskab (Egenkapital) der var tilstede i Fredericia Teater, set i forhold til risiko og at omsætningen var nået 100 millioner kroner.

Hvorfor reagerede Karsten Byrgesen, Lise Nielson og Anette Hyre Jensen ikke på det. I demokraticontaineren spurgte jeg flere gange Lise Nielsen og Anette Hyre Jensen hvorfor de ikke reagerede på dette, men jeg fik ikke noget svar. Jeg har selv i flere år påpeget mine bekymringer omkring det teater og de beløb der er blevet brugt og set i forhold til at andre rige Kommuner faktisk årligt betaler store beløb til Fredericia.

Hvad der er foregået inde i hovedet på byrådspolitikerne kan kun beskrives som naiv og uansvarligt.

Fakta er, at var Fredericia Teater en superligaklub, var Fredericia Teater blevet tvunget til nedrykning fordi omsætning sat overfor egenkapital var alt for risikabelt og Fredericia teater var formentlig også blevet sat over for et kontraktstop. At man inden for fodboldverdenen netop har lavet regler er, at mindske risikoen for at sådan noget som Fredericia Byråd har rodet sig ud i med borgernes penge som garant.

Det er til grænsende til at være naiv, ja erhvervsmanden Asger Åmund har brugt grovere ord om politikere, når man tror, at man kan kører et teater med en omsætning på 100 millioner kroner, uden tilstrækkelig egenkapital og uden risiko, på børsen henter virksomhederne ”risikovillig kapital”, som det heder sig om aktier, lad mig lige påpege, at nogle C25 selskaber har lige så stort en egenkapital som deres årlige omsætning, og det er der en grund til.

Hvis man skal beskrive Fredericia Teater i en sammenligning, så har vi et byråd og nogle borgere i byen, som lige har tabt deres aktieinvestering, og det kan de ikke forstå at sådan er det nogle gange. Det hedder sig i aktieverdenen, at man ikke skal købe aktier, hvis man ikke tåler at tabe penge, og det er lige det vi ser nu, at det kan borgerne ikke i Fredericia, fair nok, så skal Fredericia ikke rode sig ud i samme slags investeringer fremover. Karsten Byrgesen er naiv, hvis han tror, at en bestyrelse er garanti for at intet kan ske.

Fredericia Teater skal ikke have en større omsætning, end et et evt. tab kan give, egenkapitalen skal være i størrelsen af 50-100 pct af den årlige omsætning. Den skal borgerne ikke betale.

Hvad teateret har bragt Fredericia? Jamen hvad vil alternative investeringer med tilsvarende beløb kunne have bragt, og fakta er, at der findes ikke en uvildig undersøgelse, med videnskabelig højde, der ar dokumenteret hvad det har bragt Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
2 måneder siden

Den der mundkurv, jaja.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Mere og mere tyder på, at kommunalbestyrelsen i Fredericia er inkompetente i økonomiske sager, hvilket betyder, at nogle få har frit spil.
Fredericia Teater var drevet uden egentlig egenkapital, der gerne skulle være ca. 60% af årsomsætningen for at give stabilitet.
Bestyrelsen har set igennem fingre med det og spillet hasard med med de ansatte såvel som kommunens økonomi.
Der er kun en vej ud af uklarhederne: Kommunalbestyrelsen skal beslutte at bevillige en uafhængig undersøgelse, så alle små sten kan blive vendt. Før er man ikke klar til et nyt teater.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Kenneth Jensen
Jeg kunne egentlig god ønske mig at mødes.
jjpedersen@live.dk