Den helt store sag de seneste uger handler om den klappeplads som Miljøstyrelsen har ud for Trelde Næs. De seneste år har flere kommuner fået tilladelse til at klappe slam ud for Trelde Næs, men nu er det slut. I hvert fald hvis det står til Fredericia Byråd.

Dansk Folkeparti har sendt et beslutningsforeslag til Fredericia Byråd, der mandag aften blev behandlet. I forslaget fremgår det, at Dansk Folkeparti ønsker, at “Fredericia Byråd sender en skrap protest til Kolding Kommune og Miljøstyrelsen over, at der skal klappes bundaffald ved Trelde Næs”.

Forud for aftenens møde talte Fredericia AVISEN med byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Inger Nielsen, om dette beslutningsforslag. “Vi har stillet et forslag om, at vi sender en protest til Miljøstyrelsen og til Kolding Kommune. Det ønsker vi fordi, at formeringen af Lillebælt nu har foregået gennem adskillelige år. Nu er det på tide, at vi begynder at se på hvad vores havmiljø kan klare af belastning”, fortalte Inger Nielsen og fortsatte:

“Nu må det til at holde op med det her forurening. Hvis man fortsat klapper ud for Trelde Næs så, for mig at se, fastholder man Fredericias image som en industriby med alt det affalds og lort vi samler ude i Lillebælt. Vi er en del af Naturpark Lillebælt, som er et samarbejde der har til formål at gavne naturen. Så kan vi ikke blive ved med at se igennem fingrene med at de får lov til at forurene lige ud for Fredericia”.

“Det handler jo om, at Kolding Kommune ikke vil betale hvad det koster at få det renset. For det kan godt lade sig gøre at rense det. Det kan Kolding Kommune bare selv gøre. Men det koster jo penge, hvorimod klapning jo bare er at smide det ud i naturen”, slår Inger Nielsen fast i et interview til Fredericia AVISEN.

Byrådet: “Alle er vrede i deres grundvold”

“Nu har vi diskuteret det tidligere, så jeg skal gøre det kort. Det kom sig af, at jeg grundlovsdag læste, at det er noget vi altid har gjort. Men nej, det kan ikke være rigtigt. Jeg vidste ikke, at det skulle udvikle sig til dette. Jeg er glad og stolt over det her. Jeg synes vi skal sende en skarp protest. Om det virker, det ved vi ikke. Om vi er klageberettigede, det ved vi heller ikke. Men jeg synes at vi skal gå forrest og sige, at nu skal det stoppe”, lød det fra Inger Nielsen til byrådsmødet.

“Nogen vil beskylde mig for at have en grundstemning af vred. Men jeg er i den mærkelige situation, at jeg er så glad. Det her er et forslag som Enhedslisten kunne have stillet. Lige pludselig er det ikke Enhedslisten der er alene. Nu er vi enige på tværs af alle partier. Det her er grotesk – og nu skal vi stoppe det. Der bliver jævnligt klappet rundt omkring. Jeg synes det er et meget omfattende emne, og det ser ud til at det eskalerer i mængde og hyppighed. Det sker i takt med at man eksempelvis i Vejle har droppet det sted man før opbevarede det på land. Det må helst ikke blive for dyrt, derfor vælger de den billigste løsning. Men det er den dyreste løsning for miljøet. Det er på tide, at vi i 2020 begynder at sende noget nyt øverst. Vi skal tænke bæredygtigt. Alle jeg oplever omkring det her er vrede i deres grundvold”, lød det blandt andet fra Cecilie Roed Schultz. 

“Jeg er fuldstændig enig. Det her gør en utrolig vred. Det her er noget der har stået på, men at befolkningen inklusiv partierne er blevet vækket. Vi vil ikke finde os i det her. For en måneds tid siden talte vi om urenset spildevand i Øresund, det er noget man har gjort i mange år. Jeg kan kun opfordre til at støtte det her forslag. Vi vil simpelthen ikke finde os i det her. Lad os få det her knoklet afsted”, lød det fra Lars Ejby Pedersen.

“Stort tak til Dansk Folkeparti. Vi går meget op i de 17 verdensmål. Vi er utroligt optagede af det, men det skal ikke kun være her i byen. Det skal også være tilfældet i de andre kommuner. Det her det duer bare ikke. Det er ikke lige nu og her, det her er fremtiden. Vi skal til at gøre op med det her. Med den moderne teknologi og udvikling kan vi gøre det anderledes”, sagde John Nyborg.

“Det her er en rigtig møgsag. Vi stemmer også for i Venstre for en skarp protest. Jeg vil sige, at det for vores vedkommende ikke er en konkurrence om hvem der kom først – og det handler ikke om partipolitik. Jeg har bemærket, at lederen af Marina City-projektet mangler fakta i denne diskussion. Så vil jeg gerne give dem fakta”, lød det blandt andet fra Christian Jørgensen. 

“Men politik må gerne handle om andet end fakta. Det må også handle om engagement og følelser. Jeg kan ikke forstå, at Kolding Kommune kan bygge en bæredygtig grøn bydel ved at have så massiv en påvirkning på et naturskønt område. Det er absurd. Selv i et land som USA er man holdt op med at klappe. I bund og grund er det her mere et angreb på Miljøstyrelsen. De er mere lukkede end det øverste Sovjet. Det er som om, at fordi der står miljø foran, så er de fredet. De kan ikke give klare svar. Der er noget der er helt galt her”, fortsatte han.

“Det her er dråben der får bægret til at flyde over. Jeg har fået nok af den her slags tåbeligheder der bliver hældt ned over hovedet på os. Det er adskillige år siden, at man opfandt den proces der hedder cirkulær økonomi. Det her er vores Miljøministerium. Dem der skal sørge for vores alles holdbarhed, de går ud og tillader den slags. Det er urimeligt. Det gør mig trist, at de skibe der sejlede ind i weekenden medbragte en last med affald, som man dumpede derude. Tidspunktet for at vi laver den slags ulykker i havet er passé”, lød det blandt andet fra Karsten Byrgesen.

“Jeg vil starte med at sige tak. Tak for forslaget og tak til stort set samtlige partier, der har budt ind på sagen. Der er hevet fat i alle dem der kan gøre en forskel på Christiansborg. Der skal også lyde en tak til sportsfiskerforeningen. Tak til de borgere der har organiseret tiltag her. Historisk har vi givet mange høringssvar, det har bare ikke ført til noget. Jeg har ofte følt mig en lille smule håbløs. Jeg håber meget på, at det pres der genererer sig her fører til en forandring. Hvem bestemmer over vores natur? Der skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg har undret mig”, lød det blandt andet fra Christian Bro.

“Jeg vil gerne takke alle for at støtte dette forslag. Det er jeg rigtig glad for. Jeg går stadig ud fra, at Miljøministeren kan pålægge Miljøstyrelsen nogle svar. God kamp alle sammen”, lød det fra Inger Nielsen.

“Jeg synes der er kommet fine, saglige og bestemte holdninger. Vi må bare sige, at det er noget der er kommet til at fylde noget. Så det har virket. Så er jeg enig i, at det her ikke er færdigt. Vi er gået i gang med en opgave, som vi så skal arbejde med i en rum tid. Jeg synes det er fint, at vi er på naturens side. Det betyder også, at nogle løsninger fremadrettet bliver dyrere, for natur koster noget”, slog Borgmester Jacob Bjerregaard fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer