Maria Jessen fra Aabenraa arbejder til dagligt som byplanlægger, men om aftenen er hun burlesque-kunstner, helt aktuelt i Teater Malstrøms ”Burlesque – inspired by Alice in Wonderland”, der spiller fra 28. februar til 13. april i Fredericia.

Jorden rundt rejse førte til studievalg
28-årige Maria voksede op på Gamle Kongevej i Aabenraa, og gik på den hedengangne Brundlundskolen og sidenhen Aabenraa Statsskole. Men der var ikke noget i hendes opvækst, der pegede hende i retning af sit kommende studievalg. Det var først i forbindelse med en jordomrejse med efterskoleveninden Melanie, at det blev klart for hende. Maria forklarer:

”Jeg har altid været fascineret af naturkræfterne, men på vores rejse i 2011 kom vi alvorligt tæt på flere naturkatastrofer. De oplevelser fik pirret min nysgerrighed om, hvordan mennesket og naturen spiller sammen. I USA blev vi evakueret pga. tornadofare, og i Australien havnede vi midt i nogle alvorlige oversvømmelser i Queensland, hvor vi blev fanget i 6 timer på en forhøjning midt i en strøm. Da vi kom til New Zealand, befandt vi os tæt på Christchurch, da byen blev rystet af et voldsomt jordskælv”.

Hjemvendt fra rejsen flyttede Maria til København, hvor hun begyndte at læse Geografi på Københavns Universitet.

Showgirl
Maria har altid godt kunne lide at optræde. Da hun var lille, stjal hun engang din bedstefars stok og hat, og lavede et show for familien på en gåtur i en skov. Men det var i København Maria stiftede bekendtskab med burlesque-genren.
Det skete efter en hård periode, hvor hun trængte til at udfordre sig selv, men måtte skåne knæet pga. en tidligere skade. En barndomsveninde var startet på ”tease” og ”chair-dance”, og det inspirerede Maria til at undersøge, hvad der var i København af den slags. Det første hende til dansekompagniet ”Sweet Burlesque”, hvor hun dansede i flere år i sin studietid. Dansegenren har været meget givende for hende:

”Jeg synes burlesque udvikler folk enormt meget. Det giver mere selvsikkerhed og accept af egen krop, så man får mere ro og føler sig mere på plads med sig selv”.

Fra Sweet Burlesque til Aabenraa Rådhus
Efter studiet vendte Maria Jessen i 2017 tilbage til Jylland, hvor hun nu trives. Maria havde ikke planlagt specifikt at komme tilbage til Aabenraa, men vidste, hun gerne ville tilbage til Jylland. Da en planlæggerstilling blev slået op i Aabenraa Kommune, blev det den mulighed, hun havde ventet på, og fra lejligheden i midtbyen kan hun nå hele familien inden for en halv times kørsel.

Burlesque er der også plads til i det sønderjyske. ’Vild med Dans’ stjernen Lars Christensens danseskole ’Step by step’ startede et burlesque hold, som Maria selvfølgelig går på:

”Jeg synes, det er meget professionel undervisning, og miljøet spirer virkelig. Det første år var vi tre, og i år er vi kommet op på 7-8 stykker, blandt andet to kolleger fra Rådhuset”.

Teater Malstrøms nye Burlesque show
Maria ville dog gerne stå på scenen igen, og fik igennem barndomsveninden Melanie øjnene op for Teater Malstrøms nye Burlesque forestilling, som hun følte, hun måtte prøve at stille op til.
Maria uddyber:

”Det var nervepirrende at komme til audition, men jeg var velforberedt ud fra dansetimerne i Aabenraa, og kom heldigvis med som danser. Det giver virkelig energi at komme til prøverne efter en lang arbejdsdag. Det går hurtigt, så man skal holde fokus for at følge med. Jeg er med i mange dansenumre, specielt de koreografitunge. Så har jeg også et enkelt solistnummer og nogle mere skuespils-prægede numre – det er fedt”.

Maria roser det hyggelige sammenhold blandt de medvirkende og at der er seks meget forskellige koreografer ind over forestillingen for ”– de har hver deres tilgangsmåde, og det er da sjovt – også for publikum, der får meget forskelligartede danse at se”.

Fakta om ’Burlesque – inspired by Alice in Wonderland’

– Nyskrevet Burlesque show med 43 numre
– Spilleperiode: 28. februar – 13. april 2019
– Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia
– Billetter kan købes på billetten.dk eller på deres salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen