Tidligt tirsdag aften var der et sommerpressemøde i et showroom i Kongens Punkt i Kanalbyen. Der blev status på de forskellige projekter præsenteret, og dette inkluderer blandt andet, at Fredericia Byråd har givet 9,7 mio. kr. til at lave en grøn oase i bydelen.

Kanalbyen er i rivende udvikling. Det ene projekt efter det andet skyder op, og nye projekter ser dagens lys. Derfor var det tid til at få en sommerstatus på, hvad Borgmester Jacob Bjerregaard kaldte en af Danmarks mest attraktive bydele.

Jacob Bjerregaard præsenterede blandt andet det nye byparken-projekt i Kanalbyen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

“Hvis vi går seks år tilbage, og ser tilbage på den svære økonomiske situation vi var i, og så ser hvor vi er i dag. Det er flot. Det var startskuddet til at skabe noget, der i dag er en af Danmarks mest attraktive bydele, og den er virkelig ved at tage form. Realdania og Fredericia Kommunen har et meget unikt samarbejde, og det har vi haft lige sålænge jeg har været med. Vi har defor ikke fortrudt den partnerskabsaftale, som vi satte igang med det her projekt, hvor vi skulle omdanne gammel industri til en moderne bydel,” sagde Jacob Bjerregaard.

Peter Cederfeld fra Realdania var i godt humør. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Efter Bjerregaards indledning tog Peter Cederfeld fra Realdania ordet, og fortalte om samarbejdet med Fredericia Kommune.

“Det er virkelig en af Danmarks mest attraktive bydele. Her er virkelig ved at ske noget med projekterne. Vi har haft et unikt samarbejde med Fredericia Kommune. Det var flot, at I turde gøre det her, og det er også fedt, at I skaber byparkeprojektet, som er til gavn for byen. Jeg tror det bliver rigtig godt,” sagde Peter Cederfeld, der sammenlignede Kanalbyen med Bryggen i København.

Projektdirektør i Kanalbyen, Tim E. Halvorsen, kigger koncentreret på kortet over Kanalbyen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Byparken-projektet blev vedtaget i Byrådet i mandags. I løbet af 2021 estimeres det, at parken står færdig.

“Vi skal skal have fundet et navn til parken. Det er en park, som vi skal lave en moderne fortolkning af historisk set, da det er i tråd med de andre ting i Kanalbyen. Hovedvisionerne for byparken er, at vi skal understøtte fællesskaber, og det er altid et vigtigt element for os i Kanalbyen,” sagde projektdirektør i Kanalbyen, Tim E. Halvorsen.

Ti Trin Ned tiltrækker gæster

Palle Priska fra A. Enggaard har været involveret i Kanalbyens projekt i en del år efterhånden. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

A. Enggaard, der er et af Danmarks største entreprenørfirmaer, og som spiller en rolle i forbindelse byggeriet i Kanalbyen, var repræsenteret ved Palle Priska, som sagde følgende:

“Det er fantastisk det der sker. Det er også andet end byggeri, og vi har haft muligheden for at være en del af det her siden 2016. En af de ting vi har fået med herned er Ti Trin Ned, der sagde ja til at flytte med, og det er med til at tiltrække mange herned,” sagde Priska og fortsatte:

“Vi blev spurgt om vi ville være med til at lave parkeringshuset, som ikke bare er et almindeligt p-hus. Det skal være med kunst, og det var en spændende tanke, at vi skal have kunsten integreret.”

East Coast Surfers kan nu holde åbent året rundt

Efter Palle Priskas tale var det tid til at høre fra en række af aktørerne i Kanalbyen. Den første til at tale var Mette Gassner fra Ti Trin Ned.

“Vi er igang igen efter Corona. Vi har været her i halvandet år, og selvom vi var bange for at forlade det gamle lokale i Norgesgade, så er vi bare så glade for at være her. Vi har ikke fortrudt det, og nu kæmper vi for at få den anden Michelinstjerne til byen,” sagde Mette Gassner, der med den bemærkning fik store klapsalver.

Martin Stephansen får nu mulighed for at holde åbent rundt med East Coast Surfers. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

East Coast Surfers har haft en container i C-byen siden 2018, men nu har Martin Stephansen, der driver surferbutikken, fået muligheden for at benytte sig af “fleksrummet” i Kanalbyen, og det gør, at han kan holde åbent året rundt nu.

“Jeg er igang med at gøre byen til en surferby, men det handler om meget mere end det i Kanalbyen. De unge synes det er et superfedt sted at komme, og vi har rum til at have dem. Med surferskolen har vi en platform til de unge mennesker, som lærer sig selv og vandet at kende på den måde. Jeg er glad for, at Tim har bakket mig op siden 2018, og nu har jeg fået muligheden for at komme ind i Fleksboksen, hvor vi laver en café og butik,” forklarede Martin Stephansen.

Sidste taler var Betina Schack Madsen, der blandt andet har rejsebureauet aktivferie.dk.

“Jeg kan takke min mand for at være flyttet hertil. Jeg sagde til Nytårskuren, efter jeg havde boet her i ti dage, at jeg virkelig er rørt over, hvad byen kan. Jeg nyder det i fuld vigør både privat og erhvervsmæssigt,” sagde hun.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer