Flere butikker i det danske land er lukket ned som følge af de seneste COVID-19-restriktioner, men som vi har dokumenteret, er der stadig åbent hos optikeren, vinhandleren, materialisten, apoteket, supermarkedet, samt en række andre forretninger. Vi har besøgt Byens Rens på Jupitervej, hvor der stadig renses tøj, tekstiler, dyner, tæpper og meget andet. 

Den seneste uge har AVISEN hørt fra flere erhvervsdrivende, at kunderne tror, at de er lukket. Derfor satte vi os for at besøge en række af de virksomheder, som rent faktisk holder åbent, og ikke mindst sætte fokus på mulighederne hos dem. Fredag morgen besøgte vi Byens Rens.

»Mange tror faktisk, at vi holder lukket, men vi er ikke underlagt de aktuelle restriktioner, da vi ikke har tæt kundekontakt. Lige nu har vii travlt med at få vasket og rulle de duge, der er blevet brugt i december, men vi oplever også, at tiden hjemme får folk til at fokusere på at få rengjort de ting, som de normalt ikke har tid til. Derfor er der rigtig mange, der kommer med dyner, topmadrasser, sengetæpper, møbelbetræk og lignende,« fortæller Ricky Kenbjerg og fortsætter:

»I den aktuelle sundhedssituation skader det absolut ikke at gøre rent. Når mange arbejder hjemme, så bliver boligen automatisk også mere udsat, hvorfor man kan styrke sit indeklima ved at rense sine boligtekstiler. Man skal også være opmærksom på, at hvis man har husdyr, så gemmer der sig husstøvmider og bakterier i møbler, lammeskind, gardiner, tæpper og lignende. Det ved de fleste godt, men når man ikke kan se det med det blotte øje, har man tendens til ikke at få det ordnet.«

Skjorter bliver strøget og rensede frakker hængt på plads. Der er god plads i det nye renseri, derfor håber Ricky Kenbjerg også, at flere kommer forbi med rensetøj – for der er altså åbent. Samtidig kan man også få rengjort de ting, man ikke bare lige får plads til i vaskemaskinen derhjemme.

»Jeg ved godt, hvor irriterende det kan være at få en topmadras ind i en vaskemaskine derhjemme – ja for ikke at sige, umuligt. Her kan vi hjælpe – så alt er rent og renset. Det er godt for hygiejne og allergi, at man rengør madrasser løbende. Vi kan også rense dyner. Astma og Allergiforbundet anbefaler faktisk at man får vasket sin dyne og hovedpude hver tredje eller fjerde måned – altså langt oftere end de fleste regner med,« fortæller Ricky Kenbjerg og fortæller om nogle af de nye renseprogrammer:

»Byens Rens har udviklet specialprogram til desinficering af dyner og hovedpuder. Vores erfaring er at mange dyner godt kan komme i almindelige vaskemaskiner. Men store dundyner kræver store maskiner, især ved tumbling, for at få vamsede dun. Vi har den seneste uge oplevet et boom i katte der vandaflader i dyner i stedet for at gå udenfor,« fortæller direktøren og slutter med et es til de danske hjem:

»HAY Dot puder. De er meget udbredt og der er monteret en knap i, så man ikke kan få dem renset. Men Byens Rens har en skrædder der kan afmontere knappen, så puden kan renses, dertil kommer muligheden for at rense sofabetræk og gardiner.«

Faktaboks

Hold din seng ren

Der findes få ting bedre end en ren og frisk seng. Vil du undgå at dele lagener med husstøvmider, har Byens Rens samlet fire gode råd, som du bør følge.

1.      Vask dyner og puder ved 60 grader en gang i kvartalet og tør dem i tørretumbler

2.      Vask sengetøjet ved 60 grader mindst hver 14. dag

3.     Brug en rullemadras og vask den ved 60 grader mindst 4 gange om året

4.     Gør grundigt rent en gang om ugen og husk at lufte ud flere gange dagligt

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer