Byens Brød åbner deres anden butik. Den melding kom i slutningen af januar, og allerede nu er de godt på vej. En omfattende renovering er i gang, og arbejdet skrider hastigt fremad. Fredericia AVISEN har været forbi den nye butik.

Det er en magisk forvandling at se, hvordan den kommende bageributik i Sjællandsgade allerede nu tager sig ud. Fredericia AVISEN har været forbi undervejs – og hold da op, nu tager det form. Håndværkerne er i fuld gang, da vi er på besøg.

Udenfor, ved vejen, er byggematerialerne stablet op på paller. Indenfor byder Lars Hesselvig velkommen, imens han står med et vaterpas i hånden. Det er en stolt bagermester, der ser ud over sin butik nummer to. En totalforvandling af sit barndomshjem, der matcher Erritsøs udgave af Byens Brød i stil, form og interiør. To håndværkere er i gang med at bære det sidste af de nye vinduer ind i butikken. Butikken har fået store flotte vinduer, hvor alle der kommer forbi kan blive fristet af de flotte kager og det friskbagte brød. Intet er overladt til tilfældighederne, hver enste meter er gennemtænkt.

Lars Hesselvig foran Byens Brød i Sjællandsgade. Når frosten er helt væk bliver bygningen malet hvid. Foto: Mads Thejl Hansen, Fredericia AVISEN

“Vi glæder os virkelig til at åbne, vi holder stadig fast i, at det bliver her i april måned, men vi er nok nærmere ultimo april. Vi er stødt på en række forhindringer undervejs. Sådan er det, når man går i gang med at totalrenovere et stort gammel byhus. Men resultatet bliver godt, og vi glæder os til at byde alle velkomne i vores nye butik i byen,” siger Lars Hesselvig og fortsætter:

Læs mere efter annoncen..

“Det bliver en helt ny butik på alle fronter. Jeg har gået med tankerne – ja drømmen om at bygge den her butik om i årtier, så det er en forløsning at se transformationen med store vinduer, nystøbt gulv, nye diske, nyt loft, nyt kølesystem og mange andre nye elementer, der bliver en del af den nye butik. Det er med andre ord et totalt make-over, som vi har udført.”

Da vi tidligere talte med indehaver af Byens Brød, Lars Hesselvig, fortalte han også om nogle af de nye ting Byens Brød får med denne nye butik i Fredericias midtby. Især en større produktionsplads er noget af det Lars Hesselvig ser frem til:

“Vi får blandt andet plads til 60 stiks, så vi kan køre med langtidshævet brød, så alle deje kan stå et døgn på køl, inden de bliver bagt. Vi bygger derfor et kæmpe kølerum, der gør dette muligt. Langtidshævning giver masser af smag, og slutproduktet bliver langt bedre. Vi laver i forvejen også vores egen surdej og fordej”

“Vi er stødt på en række forhindringer undervejs. Men det kan, som sagt, ikke undgås, når man arbejder med et gammelt hus. På den positive side er bageriet, som følge af gennemrenoveringen af ejendomme, blevet større. Vi har bestilt en masse flot interiør, som vi glæder os til at vise vores kunder,” fortæller Lars Hesselvig til Fredericia AVISEN.

“Det er otte år siden, at der blev bagt brød i ovnen herinde, og mange har i årevis higet efter duften af friskbagt brød i byens gader, og det sker nu. Vi er spændte på at åbne butik nummer to,” slutter Lars Hesselvig.