I maj måned åbnede Byens Brød i Sjællandsgade. Det var essentielt for Bagermester Lars Hesselvig, at ovnene i barndomsbageriet sendte den med duft af frisk brød ud i byens gader igen og ikke mindst at imødekomme de mange byboers ønske om et bageri på den placering igen.

Godt seks måneder senere har Lars ikke fortrudt åbningen i Sjællandsgade. Bageriet har fået en flot modtagelse og er blevet mødt af glade kunder. I dag står butikschef Cecilie bag disken og tager imod de mange kunder.

“Da vi åbnede i maj gik alt stærkt. Vi havde på kort tid totalrenoveret bygningen, så den var up to date, moderne, lys og med nye vinduer ud mod Kongesstræde. Og så havde vi den gamle flotte stenovn, som jeg elsker at bage i. Der er nu godt gang i den, og gennem dagen bager vi på livet løs,” siger Lars Hesselvig og fortsætter:

“Det er ganske enkelt fantastisk at få lov til at bage på denne vis igen. Det er en helt anden oplevelse, og så nyder jeg, at arbejde med de forskellige brødprocesser og se resultaterne direkte i butikken.”

Hvordan har det været at åbne herinde? Hvad siger kunderne?

“Det har været godt, men det er noget andet end i Erritsø. Noget så banalt, som hvad tid, der er run på, er meget forskelligt. I Erritsø er der mange folk allerede fra meget tidlig morgen, mens klokken bliver ca. 7.30, før der for alvor er run på i Sjællandsgade. Det er lidt sjovt, i løbet af dagen udligner det sig. Men i almindelighed har det været godt i hverdagene og i særdeleshed i weekenden,” siger Lars Hesselvig og uddbyer:

“Men når alt det er sagt, så var årsagen til, at vi åbnede i Sjællandsgade tre ting. Jeg ønskede at få gang i barndommens bageri, samt opfylde min fars ønske om at kunne få lov at bage igen i hjemmelige omgivelser. Han synes, der er for travlt i Erritsø, så her i Sjællandsgade kan han gå og bruge sin kærlighed til håndværk med at bage f.eks. småkager, lagkagebunde, vandbakkelser og lignende. Dejene producerer vi i Erritsø, og da der er gang i stenovnen, kan vi bage dem friske i  Sjællandsgade, så man får varmt og lækkert brød her. Og endelig så havde vi brug for ekstra produktionsplads, som følge af vores travlhed i Erritsø. Til sidst, så var ønsket fra byen om et bageri også en klar afgørende faktor, så når man kunne kombinere de forskellige årsager og samtidig give noget igen til byen, så var det jo win-win.”

“Der er dog en lille ting, jeg gerne vil fordtælle vores kunder. Vi har to 15-minutters parkeringspladser i Kongenstræde, men man må faktisk også tage et lille “pitstop” i Sjællandsgade, hvor standsning i tre minutter er tilladt. Mange tror, at de ikke må, og spørger, hvor de må holde, så det er vigtigt for mig at uddybe dette. Men 2018 har på alle måder været et godt og spændende år for os, og vi kan i december fejre 15 års fødselsdag på Erritsø Bytorv,” slutter Lars Hesselvig.

https://www.facebook.com/mrhoejer/