Byens Brød åbner butik nummer to i april i Sjællandsgade i Fredericia. Lige nu er renoveringen af bagerbutikken godt i gang, hvor der også bliver plads til et nyt cafemiljø. Fredericia AVISEN kørte forbi denne kolde onsdag eftermiddag for at høre mere om ombygningen.

Byens Brød bygger om i Sjællandsgade.
Her kommer blandt andet et cafemiljø.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Indehaver Lars Hesselvig viser rundt i de kommende lokaler, hvor der pt. er gang i alle typer af maskiner for at ændre bageriets udseende indvendigt og udvendigt. Der kommer blandt andet store vinduer ud mod Kongenstræde, så bygningen kommer tilbage til oprindelig stand, og indvendigt bliver der lavet et lækkert produktionsområde, hvorfra der snart vil dufte af friskbagt brød igen.

Cafemiljø skaber liv

Lars Hesselvig løfter også sløret for, at Byens Brød får sit eget cafemiljø, idet forretningen udvides indvendigt, så den faktisk bliver fire gange større end da, der sidst var bageri i lokalerne.

Lars Hesselvig ser frem til at få gang i ovnene igen i sit barndomshjem.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Vi ønsker at skabe liv i bydelen igen, skabe et hyggeligt miljø, og derfor besluttede vi at udvide selve forretningen, da det var muligt. Udover, at man kan nyde sin kaffe og kage, vil der også være fri wifi,” siger Lars Hesselvig.

Foran butikken er der er i dag ikke parkeringspladser, men der kommer 15-minutters parkering, så der bliver mulighed for at holde ind i bil også.

Sådan kommer Byens Brød ca. til at se ud ude fra.

Produktionsplads udvides

Som Fredericia AVISEN tidligere har skrevet udvider Byens Brød samtidig sin produktionsplads.

“Vi får blandt andet plads til 60 stiks, så vi kan køre med langtidshævet brød, så alle deje kan stå et døgn på køl, inden de bliver bagt. Vi bygger derfor et kæmpe kølerum, der gør dette muligt. Langtidshævning giver masser af smag, og slutproduktet bliver langt bedre. Vi laver i forvejen også vores egen surdej og fordej,” fortæller Lars Hesselvig.

Byens Brød forventer at åbne i april, og vil melde en præcis dato ud, som renoveringsarbejdet skrider frem.