Hvordan sikrer man fremtidens handelsbyer i Danmark, hvordan binder man byerne sammen, når nye bydele opstår og hvordan tackler man globale og lokale udfordringer, så handelsbyerne består. Det var blandt emnerne, da CityChefer i går afholdt netværksdag hos Business Fredericia.

Erhvervsorganisationen havde til lejligheden inviteret en række oplægsholdere, der med deres indlæg satte strøm til den efterfølgende debat og videndeling. Blandt talerne var Direktør for Lokale og Anlægsfonden, Esben Danielsen, Centermanager fra DEAS Lotte Vestergaard, men også Fredericias Borgmester Jacob Bjerregaard.

Sammen med erhvervsnetværket CityChefer var Business Fredericia med til at opstille rammen for en visionær dag om fremtiden. Borgmester Jacob Bjerre talte på netværksmødet om vigtigheden af at udvikle bymidten til fremtiden, samtidig med at de øvrige byprojekter og bydele tænkes ind.

”For det første er jeg glad for, at Fredericia står sammen om fremtidens bymidte. Vi har i byrådet fokus på at skabe sammenhæng og dynamik mellem bymidten og Kanalbyen, men også mellem bymidten og de øvrige udviklingsprojekter i byen. Derudover skal vi naturligvis være med til at skabe de bedste rammer for at drive detailhandel og oplevelser i Fredericia. Fredericia har de senere år gennemgået en gennemgribende positiv forandring, og denne understøtter vi nu for at styrke nutidens, men også fremtidens handelsby. Vi har nedsat et byforum, der både skal imødegå den stigende nethandel og fastholde en attraktiv bymidte med fokus på videre udvikling. I denne sammenhæng er det derfor altid frugtbart at høre, hvad andre byer med lignende problemstillinger gør,” sagde Jacob Bjerregaard efter mødet.

Business Fredericia drager stor nytte af netværk

“Sammen med 41 andre handelsbyer fordelt over hele Danmark er vi medlem af et netværk, der giver os viden, vi kan bruge lokalt. Det er vigtigt for os, at vi arbejder både på de strategiske og jordnære flader, når vi ser ind i fremtidens bymidte. Samtidig får vi mulighed for gode outputs. Business Fredericia, Fredericia Kommune og byens virksomheder vil arbejde benhårdt på at styrke og fastholde Fredericia som en handelsby i 2030,” fortalte Erhvervsdirektør hos Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer. 

Om CityChefer

CityCheferne er et netværk for dem, der sidder med udvikling af detailhandel i byerne og som ønsker greb om de radikale forandringer og, som ligeledes ønsker netværk, som kan hjælpe til handling og udvikling.

Digitaliseringen udfordrer alle, men detailhandlens små og mellemstore butikker kigger mod deres cityforening for svar på, hvordan der kan skabes en levende midtby. Dog er disse foreninger båret af små budgetter, ildsjæle og frivillige kræfter. Derfor inviterer vi alle citychefer, direktører for handelsstandsforeninger og andre i ledende roller indenfor detailhandel og byudvikling til at deltage i vores i netværksmøder, studieture og andre løbende tiltag.

Formålet er at kompetenceudvikle, opruste og facilitere erfarings- og videndeling mellem deltagerne for i sidste ende at klæde dem på til at vækste den lokale detailhandel.

Gennem inspiration udefra, paneldebat og best practice klæder CityCheferne deltagerne på til at løfte det strategiske arbejde med at udvikle oplevelser og en levende midtby.

Netværket er bygget videre på Citychef2020 initiativet som blev iværksat af Innovationsnetværket Service Platform og Lifestyle & Design Cluster. Det blev iværksat som en vidensbro der skulle opruste den lokale detailhandel og sikre stærkere digital sparring og digital forretningsudvikling til cityforeningens medlemmer. I dag faciliteres netværket af Lifestyle & Design Cluster

Citychefer er blevet godkendt af Erhvervsministeriet som et sparringsorgan i ministeriets “partnerskab for levende bymidter”. Netop bymidterne og livet var i dag tema, da en række oplægsholdere satte gang i debatten blandt dagens deltagere. Emnerne var alt fra byplanlægning, midtbyernes liv, globale udfordringer, visioner, byforum, fritidsliv, kultur, etableringen af nye bydele, fremtidens handelsbyer og meget mere. Lene Bach Jørler deltager i netværket på vegne af Business Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer