Buisness Fredericias erhvervskonsulent, Stephen Bihl, har i det seneste år oplevet, at iværksætterne har været presset grundet corona. Nu lysner det heldigvis igen, hvilket han kan mærke på alle de kreative og innovative ideer, som han møder i Fredericia.

Den største udfordring under coronakrisen har været, som det har været for mange dele af samfundet, at man ikke kunne mødes for at lufte ideer og tanker omkring innovative projekter. Men iværksættere kaldes netop for iværksættere, fordi de er gode til at finde en vej til at kommunikere. Ifølge erhvervskonsulent, Stephen Bihl, så har de en højere grad af iværksættere, som han har arbejdet med under corona, været gode til at ramme deres kunder på nye måder.

Der findes et netværk, hvor man kan mødes med andre iværksættere, og det er der mange af dem, som anvender aktivt. Dog er den fysiske interaktion noget helt andet, og dermed glædede han sig over, at der var et fysisk netværksmøde tirsdag aften, som der var stor tilslutning til.

– Det var super fedt at se mange iværksættere være samlet et sted. Vi var 13-15 stykker, og nogle af dem har været her før, mens andre var der for første gang. Vi fik udvekslet en masse gode sysnpunkter, og iværksætterne er rigtige gode til at hjælpe hinanden og skabe et bånd. Man vil hinanden det bedste, og det kan tydeligt mærkes ved samarbejdet, siger Stephen Bihl.

Derudover kan man hver onsdag komme til et koncept, som de kalder for ’’åben arbejdsdag’’, hvor man kan komme ind i lokalerne på Bülows Kaserne. Der sidder folk og taler med andre mennesker i søgen på at skabe et netværk. Her står der også hjælpere til rådighed, som yder rådgivning, hvis man er i tvivl om, hvordan man eksempelvis får fat på en kunde. Her argumenterer Stephen Bihl, at der ingen grund er til at lave de samme fejltagelser, hvis man kan springe nogle trin over og få noget hjælp i den rigtige retning.

Han har arbejdet med over 250 forskellige iværksættere på forskellige stadier, da nogle har mere brug for hjælp end andre. Vejledningen strækker sig fra telefonsamtaler til, at man får et kontor, der giver anledning til, at iværksætterne kan gå i dybden med forskellige ideer.

Der findes også iværksættere, som har en permanent plads, hvilket de anvender på daglig basis. Det er typisk konsulenter og segmenter, der arbejder med kommunikation. Business Fredericia forsøger også at inddrage ungdommen, og det er igennem arrangementer på skoler og uddannelsesinstitutioner, for erhvervskonsulenten, Stephen Bihl, ser gerne, at ungdommen får iværksætteri under huden allerede i de yngre år.

Ifølge ham skal man tænke undervisningen på en kreativ måde, og det har han lagt mærke til, at skolerne i Fredericia er gode til. Han er stor tilhænger af innocamp-ugen, da indlæringen foregår på en anden måde.

Der er nogle overvejelser, som man skal være bekendt med, når man vil arbejde inden for iværksætteri, hvilket erhvervskonsulenten hos Business Fredericia giver nogle bud på:

– Først og fremmest skal man kende sin berettigelse på markedet, hvem er målgruppen, og hvordan vil jeg ramme dem. Hvor rammer jeg dem, og på hvilke platforme, kan jeg ramme dem. Derudover skal man have et blik for, hvordan ens personlige økonomi ser ud, og hvilke målsætninger, som man har med en given forretning, uddyber han.

Til næste år vil Business Fredericia lancere en iværksætterpris, hvor de i øjeblikket arbejder med en masse kriterier for, hvad man skal gøre som iværksætter for at blive nomineret til denne pris. Det er noget, som de vil præsentere til næste års generalforsamling, men de kan allerede løfte sløret for, hvad de lægger vægt på.

– For os handler det om, at folk er modige og tør at tage chancer. De viser måske en vej for andre, så det kan være et bredt felt. Det er ikke kun selve erhvervet, som vi har fokus på, men for os handler det lige så meget om indstillingen og måden, som man håndterer faget og kunder på, siger Stephen Bihl.

Han runder af med at sige, at alle kan iværksætte et projekt, så længe der er ild i øjnene og have struktur på tingene. Hans vigtigste råd er, at man har drive og vilje til gøre tingene, og samtidig skal man have en klar indikation på, hvem er det, man vil ud og servicere eller sælge et produkt til.

Har man udfordringer med det, så kan et fremmøde om onsdagen på Bülows Kaserne hjælpe på det, hvor Stephen Bihl står klar til at hjælpe.