Fredericia Brewpub i Gothersgade 51 er kommet til på rekordtid, og det skyldes en stor velvilje fra hele byen. Det mener erhvervsorganisationen Business Fredericia.

Fredericia Brewpub har haft stor medvind, allerede inden den første fadøl bliver skænket i lokalerne i Gothersgade. Lokale øl-entusiaster har bakket op om bryghusets indsamling på COOP Crowdfunding, og de nye bryggere indsamlede langt over det dobbelte af det ønskede beløb på rekordtid.

Det er dog ikke kun de øl-glade, der har hjulpet bryghuset på vej, for det kræver en stor indsats at få et bryggeri på plads i tidligere butiks- og kontorlokaler. Endda på så kort tid, som denne proces har taget. Det fortæller Lene Bach, som er erhvervskonsulent med speciale i byudvikling hos Business Fredericia, der er et samarbejde mellem kommunen og byens erhvervsforeninger.

”Det har selvfølgelig sine udfordringer, når man vælger at ville brygge øl i en detailforretning, for der er masser af ting som lugt- og støjgener, spildevand og udeservering, der skal tages stilling til, før du kan slå dørene op. Det er lykkes at løse udfordringerne og komme lynhurtigt i mål med det nye bryghus. Jeg synes, det vidner om, at viljen finder vej her i Fredericia,” fortæller hun og roser kommunens afdeling for Teknik og Miljø for at have været hurtige i sagsbehandlingen.

En gave for byen

Lokalerne i Gothersgade har længe stået tomme, og den sydlige ende af gaden har i lang tid manglet lidt liv, som nu er ved at komme til. Gothersgade syd kommer fremover til at få en mere fremtrædende rolle, for den bliver i høj grad en hovedfærdselsåre mellem bymidte og Kanalbyen, der i disse år skyder op på havnen.

”Gothersgade er ved at blive et ret spændende sted i byen. Den er bindeleddet mellem den gamle og nye del af Fredericia, og med havnen, krydstogtskibene og Kanalbyen kommer der langt flere mennesker i gaden. Samtidig har du spillere som Tøjhuset, Urbania Street Food og nu Fredericia Brewpub, som gør gaden til et mål i sig selv. Det er en glædelig udvikling,” fortæller erhvervsrådgiver Martin Becker Overgaard fra Nordicals, som har formidlet bryghusets lokaler.

Business Fredericia, der selv har til huse i det nye Port House i Kanalbyen, har kun rosende ord til overs for den proces, der ledte op til åbningen af bryggeriet 31. oktober.

”Der har været opbakning og smidighed hele vejen. Martin fra Nordicals, der har været mægler på sagen, så lynhurtigt potentialet i Dorthe og Alex’ idé og fik udlejeren overbevist. Fredericia Kommune har været med på sidelinjen med råd og sparring, og selv naboerne, der kunne forventes at være skeptiske, har budt ind med hjælp og gode råd,” siger Lene Bach og slutter:

”At borgere, mæglere, udlejere, naboer og kommunen på den måde bakker om to menneskers drøm og vision er ret enestående, og jeg synes virkelig, det vidner om, hvad vi kan her i byen. Fra Business Fredericia vil vi gerne sige tillykke med åbningen til Dorthe og Alex. Vi er overbevist om, at Fredericia Brewpub bliver en gave for byen.”

www.eventc.dk

Skriv et svar