Fredericia AVISEN var til premiere på Burlesque – Inspired by Alice i Wonderland i Det Bruunske Pakhus. Teater Malstrøm sætter endnu en Burlesqueforestilling op og det var hæsblæsende, syret og sexet.

Jeg synes efterhånden at have et godt kendskab til Teater Malstrøm, jeg har set næsten alt, der har været fremført. En af mine favoritter var sidste år, da de spillede Burlesque. Nu har instruktør Michael Hansen puslet med Burlesque blandet sammen med Alice fra eventyrland, jeg kan godt afsløre, at det blev en meget syret, skævt og til tider en helt banal affære.

Tætpakket sal. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det Bruunske Pakhus var fyldt til bristepunktet. Det var var første gang, hvor så mange publikummer var på plads, så tidligt før en forestilling. Det var måske et varsel om en stor aften. I aften virker det som om, at Det Bruunske Pakhus er in-stedet i byen, det glæder mig, at huset lever videre sammen med Teater Malstrøm.

Det er en særdeles glad, humørfyldt og feststemt Martin Bach Sørensen, der som teaterleder kunne byde velkommen til Burlesque. Humøret var højt fra start i salen, endnu en gang blev der kræset om gæsterne i form af levende servering ud til bordene, der blev endog talt tysk for at lede stemningen hen på en udenlandsk Burlesquebar.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Introen til showet viste os kraftigt, at vi var på vej ind i Alices univers og et eventyr var forude. Malstrøm havde fået to store skærme midt på scenen som spillede en hovedrolle, i mine øjne lidt på godt og ondt, det skal jeg nok uddybe senere. Introen fungerede som en nedtælling til et trip eller skal vi sige Burlesquehypnose.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

De første numre haglede ned over en, det var lidt svært at finde hoved eller hale i det, da et stort persongalleri og et hav af fantasifulde kostumer skulle præsenteres på kort tid.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg sad og savnede lige et øjeblik at kunne slappe af og fordøje lidt. Der var kaninerne, der var Alice og den skøre til tider rablende skøre Madhatter. Der var så meget fart på første del, at jeg savnede en alene stund med enten den smukke Alice eller Madhatter.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Men så kom pusterummet, ikke fordi det var et ligegyldigt nummer, det var det bestemt ikke. Men da Michael Skytte trak tempoet ud i et klassisk burlesquenummer. Fantasifuld og smuk som Jessica Rabbit gjorde han et meget sexet entre, og viste lipsync i særklasse.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Herfra var jeg med, og for en abstrakt og kreativ person, som jeg, kan jeg godt afsløre, at der var nok at se på og holde øje med af kostumer, skærme og handling. Det var alt på engang og mere til.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Madhatter lokkede med Alice, og i hans eventyrland kom vi på sindsygehospital, vi kom forbi militærunifomer og fik gjort op med kropsidealerne.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Kostumerne er mange i showet – det er en af styrkerne og spilleglæden blandt de medvirkende smitter af ud blandt publikum. Efter pausen er det som om, at det syretrip, vi er vidne til, har lagt sig, og hele vejen mod slutningen bliver et triumftog mod stående ovationer.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det er tydeligt, at vi langt hen ad vejen selv er Alice og ser mange af numrene gennem hendes øjne. Birgitte Lindsay Kjærgaard Honoré spillede rollen som Alice helt fantastisk. Hendes mix mellem at være den skræmte og til tider uskyldige Alice, og så til andre tider være afklædt og sexet, adskiller hun på fornem vis.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

At anmelde noget så godt som Teater Malstrøm er en ubarmhjertig opgave, da specielt de musiknumre, jeg synes faldt helt ved siden af, modtog store klapsalver, sågar råb fra publikum. Det må jeg selvfølge tage til efterretning i mit eget smagskatalog.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der var ikke en finger at sætte på nogle af skuespillerpræstationerne eller noget af tøjet, så jeg er helt ned i motorrummet for at skulle argumentere for ikke at ligge mig fladt ned som hoveddelen af publikum gjorde.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Om Alice finder gennem eventyrland, løsriver sig eller overgiver sig til Madhatter, vil jeg ikke spoile, men du skal forberede dig på at gå glad hjem efter mødet med Burlesque.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Når alt kommer til alt er det en sexet, humørfyldt og vandvittig forestilling, som pirrer eller rører noget i os alle. Der er nogle elementer, der gør, at jeg ikke går planken ud og kaster seks stjerner ud af seks mulige af sted.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

I baggrunden er to store skærme som bliver brugt lidt for flittigt til min smag. Der er genialiteter undervejs, som A-HA-scenen som vises her på billedet, når Alice figurere i stor figur og kigger ud, eller man i bedste Beatlesfilm-stil holder picnic på kastellet. Der sker så meget i selv stykket og skærmen viser næsten konsekvent noget. På nogle tidspunkter forstyrrer det mig desværre, når man finder nogle tilfældige filmklip for at underbygge historierne. Jeg ser lidt ligesom, hvis jeg får en ny yndlingsfarve og bruger den på alt, eller hele tiden putter ketchup på min mad. Jeg ved ikke om andre ser det på samme måde, men jeg ville ønske det blev brugt som en fed effekt og ikke fast inventar. Der var også anden teknik som derimod var perfekt doseret, det var blæse hullet i scenen, så kjolerne kunne få luft under sig.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

En anden ting jeg kunne ønske mig anderledes, kan Teater Malstrøm måske ikke gøre så meget ved, det er pladsen. Der er til tider mange mennesker på scenen på en gang, det kan virke hektisk i perioder, men alligevel så er vi i Michael Hansens Wonderland, så vi oplever det samme som Alice. Alice er også skræmt og forvirret til tider.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Min dom er, at jeg er virkeligt godt underholdt, og de få scener eller effekter jeg ikke kan lide, kan ikke kan trække den samlede vurdering meget ned. Der er nogle perler ind i mellem som er top professionelle, det kan godt opveje mine lavpunkter i stykket. Nu har vi fået to gange Burlesque og jeg håber, at det bliver en fast tradition så jeg om et års tid igen sidder og ser et hold af mennesker smile fra top til tå, mens de lever deres egen og Michael Hansens burlesque fantasi ud.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Med hjælp fra publikums stemning trækker jeg karakteren op til 5 stjerner. Skulle jeg give seks, så skulle skærmen have været doseret lidt bedre og så ville jeg have haft et lidt mindre persongalleri og mindre afveksling mellem musiknumrene. Men når det så er sagt, så er det en 5-stjernet-anbefaling, som vil underholde hvem som helst, der ville sætte sig i byens frækkeste teater.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der er mulighed for en festlig aften i wonderland, hvis du tør, jeg garanterer, at du går forundret og glad fra Det Bruunske Pakhus.

Køb din billet her:

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.