Burgerbaren Hungry Dane, der blandt andet ligger på Urbania Streetfood i Fredericia, har fået en sur smiley og bødeforlæg. Indehaver Peter Kolos er uforstående og har anket den sure smiley.

D. 10. februar har Fødevarestyrelsen været på kontrolbesøg hos Hungry Dane på Urbania Street i Fredericia, og der konstaterede de blandt andet følgende i kontrolrapporten, der kan læses ved at klikke her.

“Bødeforlæg 10.000 kroner for markedsføring af farlige fødevarer er fremsendt. Følgende er konstateret: I virksomhedens køleskabe opbevares hakkebøffer med afvigende udseende (tydelige mørkfavning/brunfarvning) og afvigende tydelig, syrlig lugt. På emballagen er der på en håndskrevet seddel angivet at hakkebøfferne er taget op fra frost den 3. februar. Producenten har på emballagen angivet at produktet har 7 dages holdbarhed på køl ved en opbevaringstemperatur på 5 grader. Holdbarheden er angivet som sidste anvendelsesdato.”

Vi forholdt derfor indehaver Peter Kolos til kontrolrapporten, og han fortæller følgende om grunden til den sure smiley og bødeforlægget:

– Fødevarekontrollanten ankom 30 minutter før vi åbnede, mens den ansatte var ved at gennemgå lager og indkøb. Ved gennemgang fandt de sammen en pakke hakkede bøffer, der har været på frys, og der blev spurgt til dato noteret på afmærkningen. Her misforstod denne, hvad der blev sagt til ham omkring vores procedurer. Han blev oplyst, at den påførte dato på pakningen var indfrysningsdato, som foreskrifterne i Fødevarestyrelsen siger, men forstod det var dato for varen, var taget fra frys. Havde personen set på pakningens datomærkning, ville han have konstateret logikken i dette, da udløbsdatoen som frist var væsentlig efter den noterede dato. Fødevarestyrelsens forskrifter for indfrysning af hakket kød er, at det efterfølgende kun må bruges i 24-48 time. Da vi kun bruger kødet samme dag følger vi klart forskrifterne, siger Peter Kolos og forsikrer, at det var et enkeltstående tilfælde:

– Normalt bruger vi naturligvis kun friskhakket oksekød, men under corona har vi været nødt til at fryse bøffer ind, da efterspørgslen jo har været nedsat. Naturligvis er det ærgerligt, når der sker misforståelser mellem hvad der bliver sagt og hvad der er forklaret, men sket er sket. Procedurekontrollen er blevet skærpet, og dette bør ikke ske igen, siger Kolos.

En burger fra Hungry Dane.

Hvilke farlige fødevarer er det, at I markedsfører?

Der var ikke tale om farlige fødevarer, men en pakke, hvor bøfferne var misfarvede, hvilket sker, når der kommer ilt til kød, der optøes. Jeg er sikker på, at alle kender det ved egen husholdning. Det er naturligvis rigtig øv, at vi kommer til at være i denne kategori, men vi kan forsikre, at vi ikke bruger varer, der er dårlige, siger Peter Kolos.

Hungry Dane har valgt at anke kontrolrapporten, og det sker med denne begrundelse.

– Det er en åbenlys forståelsesfejl fra kontrollanten. Vi har bedt om de billeder, der er taget og analyse. Det er jo en hård anklage, og det kan vi naturligvis ikke leve med. Generelt er jeg naturligvis skuffet over, at vores ansatte ikke var istand til at sikre, at fødevarekontrollanten havde forstået budskabet, men det kan der ikke gøres noget ved. Dertil burde kontrollanten, under hensyn til, at virksomheden tidligere kun har glade smileys og at man laver fødevarekontrollen samtidig med egenkontrol, måske have ringet til butikkens leder for at sikre sig, at forståelsen var korrekt, slutter Peter Kolos.

Læs her historien om Hungry Dane, der har lavet en signaturburger til Urbania.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer