Så er det nytårsaften – igen!
Det er som om, at et år går hurtigere og hurtigere, efterhånden som jeg er blevet ældre – ja ja, ikke at forveksle med, at jeg er blevet gammel selvfølglig..

😉

Jeg har en stærk antagelse om, at mit 2018 har været som hos mange andre mødre, i en ret typisk dansk børnefamilie;

Hektisk, travlt, skønt, sjovt, kaotisk, hårdt, præget af logistik, skørt, udarbejde ugentlige madplaner, madpakker der skal smøres, bleskift, ordne vasketøj, administrere køb/salg af ungernes brugte tøj via diverse apps, glemt at få lavet den skide ugentlige madplan, igen hente støvsugeren, kalenderdelinger med min kære mand, påmindelser noterer jeg konstant på telefonen, idet ting ellers vil blive glemt og dagligt rammes jeg af en altoverskyggende følelse af, at jeg bare konstant mangler timer i døgnet, dage i ugen og måneder i året.

Her er blot et lille udpluk, af de tanker der engang imellem rammer mig:

Burde jeg tage mine børn med i svømmehallen, som især den store ofte fremsætter et ønske om, selvom jeg ikke kan overskue, at skulle opholde mig halvnøgen og tæt sammen med vildt fremmede mennesker?

Burde jeg opsætte regler om skærmtider herhjemme, fremfor at lade Ipaden fungere som en digital barnepige?

Burde jeg rent fakstisk SE Nyhederne i tv fremfor at sidde med telefonen, så jeg bare har et minimum af fornemmelse for, hvad der foregår ude i verden, udover de nyheder jeg læser på Skoleintra?

Burde jeg droppe mine “optrædener” på diverse sociale medier, så jeg kunne bruge denne tid sammen med min familie i stedet, når jeg nu også føler, at tiden faktisk flyver afsted og at mine unger bliver alt for hurtigt store?

Burde jeg være mere ansvarlig og sørge for, at mine børns slikindtag er begrænset til om fredagen, idet for meget sukker er usundt og samtidig kan medvirke til, at især en 6 årigs blodsukker kan fucke gevaldigt op og munde ud i mere eller mindre utilpasset adfærd?

Burde jeg ikke bare “lukke munden og lette røven” og komme igang med at få mere sundhed og motion ind i min hverdag, hvilket højst sandsynligt også vil medvirke til, at jeg vil opnå en følelse af mere overskud i en hektisk hverdag?

JO! – det burde jeg nok… Men så bliver jeg som så ofte før, ramt af min lille lyst til at små provokere (læs; min kujon-agtige adfærd..) og så må min umiddelbare konklusion blive; “Nope, jeg gør det på min måde…” – men i kølvandet heraf opstår så også tanken; “Hvorfor er jeg egentlig så bange for forandringer? Hvorfor ikke prøve at se på, om nogle ændringer i hverdagen, rent faktisk kunne medvirke til en følelse af mere overskud i hverdagen? Hvorfor ikke bare “sætte igang” og afsted?”

Mit helt ærlige svar må blive; “Jeg ved det faktisk ikke..” Jeg føler, at jeg gør det der virker og træffer de valg, som jeg føler er de bedste, i hvertfald i nuet og det vil jeg gerne blive ved med, men mit ønske for året der kommer må alligevel blive, at jeg får lavet prioriteringer og finder evnen til med ro i maven, at kunne navigere i den hverdag jeg og min skønne familie befinder os midt i.. – lige nu…

♥️

Hvad ønsker du for dig og dine i det nye år…?

😊

Pas godt på jer selv og hinanden, også i aften – på gensyn i 2019.

Godt nytår

🎉