Torsdag den 19. maj 2011 blev Michael Bundesen ganske uventet ramt af en blodprop i hjernen. Siden da, har der været stille omkring “Bunden”, da han har været meget svækket efter blodpropperne, som var tæt på at koste ham livet.

Men i anledningen af, at Fredericia Teater snart har verdenspremiere på ”Shu-bi- dua – The Musical”, har den folkekære sanger valgt at give Berlingske et større interview, hvor han løfter sløret for, at Fredericia Teater har fået meget frie hænder til at udvikle forestillingen samt at “Bunden” selv har godkendt alle 31 af Shu-bi-duas største hits, der indgår i forestillingen.

– Jeg har haft det hele til gennemsyn, for det er vigtigt, at alt er korrekt. Vores fans kender alle vores sange udenad, så det vil være forfærdeligt, hvis der er noget, der ikke er rigtigt. Men jeg er sikker på, at det bliver en god forestilling. Fredericia Teater har jo også lavet nogle rigtig gode ting tidligere, og jeg tænker, at hvis man kan lave Disney, kan man også lave Shu-bi-dua, udtaler Michael Bundesen til Berlingske.

SHU-BI-DUA – THE MUSICAL bliver en ny original musical baseret på numre fra Shu-bi-duas bagkatalog. Når Fredericia Teater vælger at bruge betegnelsen musical, og ikke teaterkoncert, er det fordi teatret målbevidst går efter at adskille sig fra hovedparten af den bølge af teaterkoncerter, der har skyllet hen over landet gennem de sidste godt 15 år, for i stedet at gøre det, de er bedst til – nemlig at fortælle historier. Teatret vil med udgangspunkt i Shu-bi-duas sangskat skabe et finurligt univers beboet af løjerlige og underfundige eksistenser hentet fra sangene og vil samtidig spinde en rød tråd, et sammenhængende narrativ, gennem forestillingen.

Der er verdenspremiere på ”Shu-bi- dua – The Musical” den 25. september på Fredericia Teater.

Københavnerpremiere bliver den 21. januar 2016 på Østre Gasværk Teater.

Musikhuset i Aarhus 5. maj 2016.

Læs mere på shubiduathemusical.dk.