Budgettet for 2020 er underskrevet, og efter underskrivelsen var der taler fra gruppeformædende og Borgmester Jacob Bjerregaard på Meldahls Rådhus. Her kom det frem, at Fredericia Kommune lukrerer på, at man i andre kommuner skal spare.

Klokken 19:15 blev det offentliggjort, at budgetforliget var blevet indgået. Efterfølgende tog Borgmester Jacob Bjerregaard ordet og sagde blandt andet:

“Der er blevet arbejdet på liv og løs blandt alle partier i Byrådet. Vi har været igennem en anderledes proces. Der er ingen tvivl om, at vi som kommune lukrere på, at vi har en god økonomi og at andre kommuner har sparet. Det betyder, at vi får lov til at bruge flere penge end vi havde regnet med.”

Efterfølgende talte de øvrige partiformænd fra Byrådet.

Venstres gruppeformand, Peder Tind. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Tind: Infrastruktur er vigtig

“Det har været en god og konstruktiv dialog. Fra Venstres side har det betyder meget, at vi er gået konstruktivt og åbent tilværks. Det handler om, at Fredericia skal vinde – ikke det enkelte parti. Derfor har vi respekteret spillereglerne i forhandlingerne. Arbejdsmarkedet, erhvervsområder og investering i infrastruktur har været nøglepunkter for os. I DanmarkC går det godt, og derfor er et vigtigt, at der er penge til infrastrukturen. Vi vil være en uddannelsesby, og derfor er det også et område, der skal investeres i, og på velfærdsområdet er der også gode forbedringer,” sagde Peder Tind (Venstre).

Eilersen: Jeg vil gerne fremhæve de ældre

DF’s gruppeformand, Susanne Eilersen. (Foto: Fredericia AVISEN)

“Jeg var nervøs for, om vi skulle nå til hertil og især så hurtigt i forhold til den korte tid vi har haft. I DF vil jeg gerne fremhæve de ældre, som betyder meget for os. Vi er glade for, at vi landede, hvor vi gjorde. Jeg var bange for gælden, og den kan vi nu sløjfe og starter fra en frisk, så vi ikke har et efterslæb,” sagde Susanne Eilersen.

Cecilie Roed Schultz: Ungdommens Hus er reddet

Enhedslistens gruppeformand, Cecilie Roed Schultz. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

“Det er dejligt at stå her i dag. Vi har været bekymret for hvad der vil ske med Ungdommens Hus og de andre tilbud til unge, hvor vi til sidst ville ende med ikke at have nogen indsats for de unge. Det har vi fået reddet,” sagde Cecilie Roed Schultz.

Løsgænger Karsten Byrgesen Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Karsten Byrgesen: De værste ting fra mulighedskataloget er væk

“Det har været en hektisk rejse fra da vi fik opgaven for at lave budgettet. Det jeg hæfter mig ved er proces, som har været ordentlig. Vi står med Fredericias borgere og drift i vores hænder, og det går udover mange mennesker, hvis det ikke gøres ordentligt. Forvaltningen har lavet et modigt mulighedskatalog med besparelser på 95 millioner kroner, og der er de værste ting væk fra,” sagde Byrgesen.

Se her budgetforliget.

https://www.facebook.com/menyfredericia/