Budgettet for 2019-2022 er underskrevet, og samtlige 21 byrådsmedlemmer står bag. I det nye budget er der lagt op til en temperaturmåling af folkeskolen. Det glæder formand for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling.

“Budgetpartierne ønsker en temperaturmåling af folkeskolen, hvor både elever, lærere, pædagoger, ledere, forældre og politikere inddrages” indledes afsnittet om Børn og Unge i det underskrevne budgetforlig.

“Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg for Fredericias børn og unge. Der ønskes en status på, hvilket udbytte eleverne får af folkeskolereformen, og i hvor høj grad synergier og samarbejde med erhvervsliv og foreningsliv kommer i spil. Forligspartierne er endvidere enige om, at effekt af såvel to-voksenordninger og fokus på klassekvotienter skal indgå i temperaturmålingen. Almenområdet skal styrkes, så folkeskolen fortsat bliver en ramme for børn og unges læring, dannelse og udvikling, så alle elever får mulighed for at udnytte deres personlige og fulde potentiale” fortsættes teksten.

Lærerformand: Vi er glade for det øgede fokus

Formand for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling, glæder sig over at det er et enigt byråd der nu sætter mere fokus på folkeskolen.

“For det første er jeg glad for, at vi har et enigt byråd. Det sender et signal til alle medarbejderne om, at de ser det som en fælles opgave at sætte mere fokus på området” siger Per Breckling til Fredericia AVISEN.

“Jeg er glad for, at man eftergiver store dele af den gæld man her. En gæld der er skabt af børn med specielle behov, der går i skole udenfor Fredericia. Det giver mere rum for skolerne, at de ikke skal tænke på gælden mere” fortsætter Per Breckling.

Temperaturmåling vil vise udfordringerne

“Jeg er rigtig tilfreds med, at de vil dykke ned i børn og unge med denne temperaturmåling. Jeg tænker de vil opdage, at vi har nogle udfordringer på dette område, eksempelvis omkring skolereformen og den pressede økonomi. Det er jeg glad for at de vil tage fat i. Jeg er i særdeleshed glad for, at de viser sig positive for at hjælpe med økonomiske udfordringer” siger Per Breckling til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Jeg tænker, at når regeringen og Lars Løkke Rasmussen kan se der er problemer med folkeskolereformen, så tror jeg også vi finder ting i Fredericia vi kan gøre bedre, og kan få ændret på. Så tænker jeg, at vi har et billigt drevet skolevæsen, hvor man får meget for små penge. Derfor er det på tide, at man giver lidt mere økonomisk til et meget trængt område”.

“Der er en dobbelthed i det her, at en temperaturmåling skal udløse penge til der hvor behovet er, for det er jo penge der først kommer efter temperaturmålingen. Vi mangler jo pengene allerede nu, så det kortsigtede problem er ikke løst. På den lange bane er der en løsning, men det er ikke fordi der kommer en masse penge til området her og nu. Det er gældsposter der forsvinder, udfordringer der bliver løst. Det er på den lange bane vi bliver forbedret, og det arbejde går vi selvfølgelig med ind i” siger Per.

“Og så skal det selvfølgelig nævnes at jeg og den hele Fredericia Lærerkreds er helt enige med byrådet når de skriver, at folkeskolen skal være den foretrukne skole i Fredericia” slutter Per Breckling til Fredericia AVISEN.

https://andresens-vvs.dk/
Annonce