Torsdag den 17. november indtager 24 unge byrådssalen til en demokratisk debat om SU og danskhed, og det bliver med Bubber som ordstyrer.

Det er Ungdomsskolen Kolding, der står for debatten, som går under navnet Unge på Tinge, og det er tiende gang, at de afholder det for unge mellem 13 til 20 år.

– Siden 2012 har vi to gange årligt fyldt byrådssalen med friske unge mennesker, der har ytret sig om samfundsrelevante emner, og for at markere at vi nu runder den tiende debat, har vi inviteret en kendt ordstyrer i form af Bubber, som er en alsidig og energisk person, der med erfaringer fra sit tidligere arbejde med den unge målgruppe kan sætte gang og liv i debatten, fortæller koordinator for Unge på Tinge, Ahmad Nasser.

Det er første gang at Unge på Tinge får en ordstyrer udefra, og det har vakt så stor interesse fra de unge, at der for første gang er venteliste til en af de 24 pladser i byrådssalen.

– Vi vil med arrangementet give flere unge lyst til at tage del i samfundet og debattere, og det er derfor meget overvældende at se, at så mange har interesse i at deltage denne gang, siger Ahmad Nasser.

Selvvalgte emner

Aftenens to emner, SU og danskhed, er valgt af de unge selv gennem Ungerådet i Kolding, og hver debattør har forberedt et oplæg af et minuts varighed til de to emmer, som fremlægges i byrådssalen. Foruden Bubber og de unge vil de to byrådspolitikkere Merete Due Paarup (V) og Knud Erik Langhoff (C) deltage i debatten og tage noter derfra, som de vil præsentere for resten af byrådet ved næste byrådsmøde.

Tid og sted

Debatten foregår i byrådssalen på Kolding Rådhus torsdag den 17. november fra kl. 19.00 til 21.00. Dørene åbner allerede fra kl. 18.45, og alle er velkomne til at komme og overvære debatten fra tilskuerpladserne, hvor der til slut vil være mulighed for at byde ind med spørgsmål og holdninger. Til dem der er forhindret i at være til stede er der live streaming af debatten på facebooksiden UngKolding.Dk.