Mandag indtog over 50 bevaringværdige skibe Gammel Havn i forbindelse med Fyn Rundt. Første skib i havn var Nakskov Havn 1, hvor Bruno og resten af besætningen har haft skibet siden 2002, og kalder det et slags familiemedlem.

Ved 14-tiden kom Nakskov Havn 1. Regnen silede ned, så Bruno Willumsen inviterede os inden for på skibet, hvor vi satte os ned og talte om, hvordan det er for Nakskov Havn 1 at deltage i Fyn Rundt.

“Vi er med som en slæbebåd, som hjælper de skibe, der ikke selv kan komme til kaj. Vi er de sidste, der sejler her fra, og vi er de første som kommer, hvis nogen skal have assistance,” siger Bruno Willumsen.

“Vi har vist vores evner igennem årene, og vi er glade for at være med til Fyn Rundt. Det er rigtig hyggeligt,” fortsætter Bruno.

Nakskov Havn 1. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Nakskov Havn 1 er fra 1914, og siden 2002 har den nuværende besætning på skibet ejet det.

“Vi bruger rigtig meget tid på det, og det er som en slags familiemedlem. Vi synes, at det er rigtig interessant at bruge vores tid på,” forklarer Bruno.

Fyn Rundt er en begivenhed, som finder sted én gang om året, og derfor er det noget specielt, at de bevaringsværdige skibe nu er samlet igen.

“Der er et godt sammenhold skibene imellem. Vi har ikke set hinanden i et år, så man går rundt og hilser på de andre både, når tiden er til det,” siger Bruno.

Skibene ligger til kaj i en ny havn hver dag, og det bliver også til en lille tur i den pågældende by, hvis tiden er til det.

“Det er spændende at komme ud at se nye byer og nye havne. Vi har ikke været i Fredericia før, så det er sjovt at komme her,” siger Bruno.

Nakskov Havn 1. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Ved siden af Bruno sad Erling. Erling kiggede på et kort, og spurgte: “Hvor er Gothersgade?”. Svaret var simpelt. Med Nakskov Havn 1s placering lige ved siden af Café Mums var det bare at gå over fodgængerfeltet ved Oldenborgade og gå lige over på den anden side til Gothersgade.

Så hvem ved, måske får man mulighed for at opleve besætningen fra Nakskov Havn 1 i de fredericianske gader inden turen går videre til Assens tirsdag formiddag.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her