Det er en speciel tid. Højskolen Snoghøj er ikke helt sig selv, men én ting er som det plejer: Anne Grethe, bedre kendt som AG, har styr på sagerne. Et par elever er i gang med at hjælpe med et par praktiske opgaver, men når der opstår tvivl, så er det AG man går til. 

Men vi finder lige en lille stund, hvor vi sætter os på den lækre terrasse ude foran kantinen. Udsigten er blændende. Den er helt fantastisk og kan få enhver til at blive forelsket. AG har fundet to kopper kaffe frem, for med kaffe bliver alting lige lidt bedre. 

Det er svært ikke at tale om udsigten, om livet på en højskole i en så mærkelig tid som den vi lever i nu, men vores aftale handlede i virkeligheden om alt det nye, men brugte, inventar.

AG har titel af Oldfrue, en stilling hun har arbejdet sig til siden hun for otte år siden trådte sine ben på Højskolen Snoghøj første gang. “At være Oldfrue er noget jeg er stolt af. Det indebærer et eller andet sted alt. Sådan med et ord er det nok ‘tovholder’  der rammer bedst”, fortæller AG med et grin. Hun har en smittende personlighed og udstråling, ikke at sammenligne med smittende i andre aktuelle kontekster. 

Tidligere har Comwell Middelfart doneret møbler til Højskolen Snoghøj. Det kommer i forbindelse med, at de har renoveret en række værelser. Det samme er tilfældet denne gang, hvor 42 værelser er blevet renoveret her henover Corona-lukningen.

“Vi har tidligere fået en donation fra hotellet, og det er egentlig her kontakten er blevet skabt. Vi blev kontaktet igen nu her, hvor de spurgte om vi var interesseret – og det var vi, selvfølgelig. Vi tog over til Comwell Middelfart for at besigtige møblerne og de var alt for gode til at smide ud, så det var lige noget for os”, fortæller AG.

“Det er en god måde for os at spare en masse penge, penge der så kan gå til en masse andre sjove ting. I dette tilfælde har vi brugt nogle af de penge der ellers skulle være brugt på møbler, dem har vi brugt på fede ting til vores multisal. Ting som der ikke var penge til, men som der alligevel blev plads til i budgetter, fordi vi har fået denne gavmilde donation”, fortsætter hun.

“Først var vi derovre med eleverne for at hente så meget vi kunne have med, men anden gang bestilte vi et flyttefirma. Det er jo alt hvad der er på et hotelværelse vi har fået, så det er ikke bare senge og sengeborde. Det eneste vi faktisk ikke fik med var de fjernsyn der hang på væggene, men ellers har vi fået alt andet. Det er en meget stor gave. Selvom det ikke er nyt, så er det jo stadig nyt for os”, forklarer Anne Grethe.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer