Der er udsendt en e-mail fra Bridgewalking Lillebælt, hvori de meddeler at deres IT-leverandør har oplyst dem om at en hacker har skaffet sig adgang til en database med oplysninger afgivet af kunderne.

Det fremgår af mailen at der ikke er tale om personfølsomme oplysninger eller betalingsoplysninger. Men der kan være tale om mailadresser, fysiske adresser, navn og telefonnumre på gæsterne til Brigdewalking.

Hackeren skal have kontaktet selskabet og krævet penge. Hvis hackeren ikke imødekommes med hans krav, vil han sende mails til de gæster, han har data på.

– Vi ved ikke, om det er korrekt, at han har skaffet data fra databasen; men vil gerne være på forkant. Derfor skriver vi denne mail til dig, så du er informeret om situationen, hvis du får en mail. Får du en mail, skal du blot slette den, skriver Lone Skjoldaa, der er chef for Bridgewalking Lillebælt.

Det pågældende IT-system skulle nu være aflukket, og sagen er meldt til Datatilsynet.

– Der skete det at vi straks kontaktede Datatilsynet, så vi kunne få noget rådgivning omkring situationen. Her vurderede man at der ikke var tale om personfølsomme oplysninger, og de lagde derfor vægt på hvilken type oplysninger der var tale om, fortæller chefen for Brigdewalking, Lone Skjoldaa.

Men selvom Datatilsynet ikke satte noget krav op om det, så har Brigdewalking alligevel valgt at skrive ud til kunderne:

– Jeg syntes det var det rigtige at gøre. Samtidig har vi gennemgået alle vores producerer, så vi kan undgå noget lignende i fremtiden. Det er jo ikke et krav vi stiller om at folk skal blive stående i systemet, det gør det bare nemmere, hvis de skal genbestille. Men fra nu af vil vi slette data, der er mere end nogle år gamle, og så skrive det til folk.

Fejlen er blevet fundet, og problemet er løst. Jeg gemmer også selv mine brugerdata mange steder, og det tænker jeg da mere over nu. Men jeg satser som sagt på at vi kan undgå den slags problemer i fremtiden, slutter Skjoldaa.

Om Bridgewalking Lillebælt

Bridgewalking er en unik attraktion i Europa, og den giver dig udsigt til noget særligt. Bridgewalking er en oplevelse, du kan leve højt på længe.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer