Fredericia AVISEN møder slagtermester Brian Pedersen i MENY til en snak om, hvad der gør det specielt at arbejde i Fredericias nye madmekka. I en miniserie vil vi sætte spot på medarbejderne, der står klar til at betjene kunderne personligt.

Brian Pedersen er 47 år og bor sammen med sin hustru i Egtved. De har to store børn som begge er på vej ind i voksenalderen.

Han møder mig bag disken i slagterafdelingen, side om side med den lækre delikatesse og frisk-fisk-afdeling. En slagtermester giver selvfølgelig et fast håndtryk, det er også tilfældet her. Han skal dog lige hjælpe en kunde, før han er helt klar, kunderne kommer i første række her.

Brian har en bred erfaring indenfor slagterfaget og har arbejdet meget inden for en af de konkurrerende kæder i mange år. Det er ikke første gang, at han er med til at åbne et stort supermarked, han har blandt andet været med til at åbne Kvickly i Bryggen i Vejle.

Blandede retter klar til panden. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Når du nu bor i Egtved, hvordan hørte du så om MENY i Fredericia?

“Jeg vidste, at de skulle bygge en række nye butikker og jeg tænkte, at det kunne være spændende at være med til at bygge noget nyt op fra bunden. Noget som MENY, der vil være mere end et almindeligt supermarked. Jeg kender en lokal entreprenør, så jeg vidste, hvor langt de var med at bygge, så jeg gik bare og ventede på at stillingen blev slået op. Jeg søgte og blev rigtig glad for at skulle være med fra starten i den her flotte butik, vi har skabt”, siger Brian.

MENY skiller sig ud på mange måder, der er et virkeligt bredt sortiment, og så er der personlig betjening og vejledning, hvis man har brug for det.

“Som slagtere her i butikken, står vi klar til at vejlede om stegning osv. Der er faglært personale på det meste af tiden. Vi sætter en stor ære i at have kvalitetskød, og kan skære de fleste ting, som kunden ønsker det. Kødet er dansk for det meste, alt svinekød er dansk, oksekødet er hovedsageligt dansk og så har vi noget finsk kød fra Frejgaard kødkvæg og endelig supplerer vi med lidt US Greater Omaha, kvalitetsoksekød fra USA”, siger Brian med stolthed i stemmen.

En af tingende som skiller sig lidt ud, er at MENY har sit eget pølsemageri, her bliver der produceret egne spegepølser, grillpølser og rullepølse.

Hvor meget bestemmer man som slagtermester i et koncept som MENY?

“Vi har vores MENY-dna, som vi skal køre, men ellers bestemmer vi selv, hvad der er i boksene. Vi har en høj kvalitet på frugt og grønt, men også på køddelen, hvor vi sælger varer, man ikke kan købe andre steder. Kvaliteten er højere, vi har valgt at holde høj profil på de varer, som vi har i sortimentet”, siger Brian.

Grillmix til dem der gerne selv vil vælge forskelligt kød. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Slagterafdelingen oplever, at kunderne er meget glade for det afskårne pålæg, da det er svært at opdrive i byen, det har mange taget godt imod. Vores grillmix, hvor man kan købe et enkelt stykke kød eller blande forskellige varianter er også meget efterspurgt. Lige nu er der tre ansatte i slagterafdelingen og i delikatessen fire på fuldtid, hertil ungarbejdere.

Planen med MENY, hvordan ser den ud om et år i dine øjne?

“Den ligner nok det, man ser i dag og vi lægger lidt ovenpå, hvor vi forsøger at finde flere produkter, man ikke kan købe andre steder, som vi introducerer for kunderne her i Fredericia. Det kan være der ryger mindre populære produkter ud, vi må hele tiden have fingeren på pulsen”, siger Brian.

I Fritiden spiller Brian lidt golf, når tiden og vejret tillader det, men ellers har han en stor passion for portvin, hvor der nydes et glas i ny og næ. Men ellers er det familie og venner, der skal passes og plejes.

Det var en hyggelig samtale, og nu når du kender Brian lidt bedre, så vær ikke bleg for at hive fat i ham eller en af hans kollegaer i MENY. De lever og ånder for at vejlede deres kunder.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?