I tirsdags vandt Brian Nuppnau årets handicappris i Fredericia, der blev uddelt for første gang. Fredericia AVISEN har talt med Brian om hvordan det var at vinde prisen.

Prisen gives som en særlig anerkendelse til enkeltpersoner, grupper eller virksomheder der yder en særlig indsats for borgere med handicap i Fredericia Kommune. Kommunen ønsker med prisen at være en kommune for alle, og derfor vil man gerne sætte fokus på handicapområdet ved at uddele prisen. Også for at belønne initiativer der gør det muligt for handicappede borgere at blive en aktiv del af samfundet.

Vi satte Brian i stævne på et af hans yndlingssteder i byen, Kurt’s Kaffebar, hvor vi forsynet med noget varmt at drikke satte os til rette ved et bord udenfor og talte om årets handicappris.

Brian havde slet ikke forventet at vinde prisen, og i første omgang var han stolt over bare at være nomineret sammen med Martin Tarpgaard (direktør for Tarpgaard A/S) og Tina Jensen (stifteren af et hockeyhold for børn med autisme og ADHD).

“Det var overvældende, det kom virkelig bag på mig. Én ting var at være indstillet, men jeg havde slet ikke troet, at jeg ville vinde,” siger Brian og kommer ind på, hvordan det er at blive anerkendt på den måde:

“Det er prisværdigt og dejligt, at der bliver sat pris på det man gør og påvirker nogle mennesker, der kan se meningen med det man gør.”

Uddelingen af årets handicappris var den første af slagsen i Fredericia. (Foto: Fredericia AVISEN)

Hvad skete der, da du modtog prisen?

“Først kaldte os, der var nomineret op. De nævnte mig sidst, og jeg var bare glad for at blive nomineret. Da de så sagde, at prisen tilfaldt mig, så gik der 1000 ting igennem hovedet på mig. Jeg fik vand i øjnene og kuldegysninger,” forklarer Brian.

Brian var indstillet til prisen på baggrund af hans aktivitetsdag kaldet “Havnen for alle”, hvor der blandt andet var en lift, der gjorde det muligt for handicappede at komme ud på vandet.

Hele Brians fokus på handicappede startede dog allerede før det, og han fortæller om baggrunden hvorfor han startede med det.

“Det gjorde jeg, fordi der manglede noget for handicappede i Fredericia. Jeg tænkte, at jeg når en rækkevidde, hvor flest får glæde af det. Man kan ramme en hel familie, der får glæde af det, og så kan der skabes kontakter og nogen succeshistorier, og det blev det der den dag på havnen,” siger Brian.

Udover aktiviteter for handicappede har Brian også tidligere slået et slag for, at der skal være bedre toiletforhold og handicappede skal have nemmere ved at transportere sig i kørestol ind til byen.

“Jeg ved, at Dansk Handicapforbund arbejder på, om man kan gøre noget ved toiletforholdene. Der er også sket noget med vejene rundt omkring, blandt andet ved fodgængerfeltet ved det nu gamle apotek nede mod Axeltorvet, hvor man har lagt hjørnet om. Der er også flere steder, hvor der er lavet op- og nedkørsler, som gavner os,” siger Brian.

Hvad betyder det for dig, at er er sket noget med forholdene for kørestolsbrugere?

“Det gør det nemmere at komme rundt og køre i tryghed uden du vælter. Det er også mere sikkert for bilisterne så vi ikke kan vælte” udtaler Brian.

Liften til Havnen For Alle. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Gør noget for dem med en sværere hverdag

Brian har tidligere lanceret hjemmesiden handicapsamfundet.dk, og seneste skud på stammen fra Brian er, at der er ved at blive etableret en forening for handicappede borgere i Fredericia, og i det hele taget går det godt med hans projekter.

“Jeg venter på, at vedtægterne godkendes, og så er der generalforsamling d. 16. januar i Det Bruunske Pakhus. Vi har allerede nu aftalt, at der afholdes Havnen For Alle d. 16. august næste år, og der har vi Kristoffer Riddersholm fra Fredericia Kommune med inde over angående parasportaktiviteter. Der bliver derfor fyldt med sport den dag, og så kommer der nogle ting som man så det i år, men der kommer også en masse nyt, som vi går igang med efter generalforsamlingen,” forklarer Brian.

Hvad betyder det for dig at være med til at gøre noget for andre?

“Det har gjort mig stolt og glad. Man kan gøre noget for mennesker, der har en svær hverdag, og med Havnen For Alle kan man hygge sig en hel dag som familie. Det giver livsglæde,” siger Brian, der efterhånden er blevet et kendt ansigt i Fredericia:

“Det er ikke noget jeg tænker på, men jeg får masser af positive skulderklap, folk hilser og er søde og rare. De siger, at det er godt det jeg gør, og det er jeg glad for,” siger han og slutter:

“Jeg stræber efter den positive oplevelse, og det er derfor handicapcaféen er skabt til at man kan få nye vennekredse. Man kan sætte sig og være sig selv. Der accepterer alle, at man er syg og man kan sige hvad man fejler til folk, der kan sætte sig i ens sted.”

Tillykke til Brian med årets handicappris.

http://www.enggaard.dk/

Skriv et svar