Havnen for alle var et arrangement, der var stablet på benene af Brian Nuppnau. Det gik meget bedre, end Brian selv havde turdet håbe på, det var både en glædesdag, men også en emotionel en af slagsen.

Selvom Brians livsbetingelser er nedsatte, fordi han er lænket til sin kørestol, så betyder det ikke, at han er nem at finde. Det er nemlig en dag i Kanalbyen, som næsten er ligeså godt besøgt som krydstogtanløbene er på en god dag. Her er ligeledes mange kørestole og det er der en grund til, med Havnen for alle ønskede Brian at sætte spot på handicappedes muligheder for blandt andet at kunne komme i vandet som handicappet.

Brian er lidt over det hele og jeg får løbet ham ind ved kajen på Gammelhavn.

“Jeg havde ikke forventet, der var mødt så mange mennesker op, som der er i dag, det er jeg virkelig stolt over og det er så fantastisk, det varmer mit hjerte”, siger Brian.

Lift fra Aquawelness. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En af de ting, som Brian havde glædet sig meget til, blev også en emotionel oplevelse. Aquawelness havde sat en handicaplift op, så gangbesværede kunne komme en tur i vandet.

“Det var en følelsesladet oplevelse, der kom en frisk ung fyr på 35 år, som er lam fra maven og hele vejen ned i benene. Han havde lyst til at komme ud og sejle, han blev hejst ud i en kajak fra Get Outdoor. Da manden sidder ude på vandet, kan man se, at han får vand i øjnene og bliver berørt af situationen; at han kan komme ud på vandet, det havde han drømt om i mange år. Jeg må jo selv indrømme, at jeg sad oppe på kanten og fik selv vand i øjnene, da jeg så, at det lykkedes. De var et højdepunkt for dagen, at det virkede med den lift”, siger en rørt Brian.

En af de ting der kunne prøves var en overdimensioneret Sup board fra Eastcoast Surfers. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi har haft nogle rigtig gode samtaler med folk fra kommunen og lige nu sidder jeg i samtale med nogen som sidder i rullestol, så jeg får skabt nogle kontakter, så man kan hjælpe hinanden med nogle forskellige ting og ideer til, hvad man kan gøre for at komme videre i hverdagen som handicappet. Jan Winther er f.eks. ved at samle sammen til en rullestol, så han kan komme til VM i Australien, han er rundt her og få nogle kontakter, så der er fuld opbakning fra alle hernede”, siger Brian.

Brian har brugt meget tid på at få det hele til at fungere, fra ide til det som er frugten, der kan høstes ved arrangementets fremmøde. Selvom det har tæret på kræfterne, så afslutter Brian:

“Det er det hele værd, det er en ommer, som man siger, det her må vi gøre igen”.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?