Hej Ditte.

Jeg har set på Avisen.nu, at dine ugentlige blogindlæg er blevet lavet om til en brevkasse, og i den forbindelse har jeg et spørgsmål, som jeg håber at du kan svare på.

Alt det daglige fungerer upåklageligt – mine børn trives, jeg har et godt job, som jeg er glad for, jeg har et fantastisk samarbejde med min eksmand omkring vores fælles børn og jeg har et lykkeligt parforhold med min kæreste gennem 4 år.

Jeg har også altid haft et velfungerende sexliv med de mænd, jeg har set, og jeg føler mig godt til rette i min seksualitet generelt. Dog er det som om, at min følsomhed i min klitoris er blevet mindre henover årene. Da jeg var yngre – måske for en tyve år siden – (jeg er 40 år i dag), var jeg ekstrem følsom forneden. Nogle gange kunne min partner slet ikke røre mig dernede uden at det kunne føles grænsende til smertefuldt, men i dag skal der virkelig meget stimulering til, før jeg kan få orgasme. Altså jeg kan sagtens nyde og mærke sexen undervejs, men orgasmen skal der arbejdes mere for.

Håber at du har et godt råd til mig, måske en øvelse jeg kan lave, for at øge følsomheden igen?

Rigtig god jul, ”den seksuelle”.

Kære Seksuelle.

Hvor er det dejligt at høre, at det gode budskab om min brevkasse spredes, således at alle I læsere får muligheden for at melde ind på, hvad den skal handle om fra uge til uge. Og tak for dit interessante skriv/spørgsmål til mig, som jeg tænker kan være relevant læsning for mange kvinder.

Hvorfor du oplever nedsat følsomhed i din klitoris kan jeg komme med lidt forskellige bud på.

Mange kvinder bruger sexlegetøj såsom dildoer, magic wands eller vibratorer til at stimulere klitoris med enten under onani eller under sex. Det kan være geniale hjælpemidler at lege med for at opnå orgasme, samt de kan fungere som ekstra krydderi i soveværelset. Det er heller ikke ualmindeligt, at mange kvinder tillærer sig, at det er den eneste måde, hvorpå de kan opnå orgasme, således at stimulering med tungen eller en finger, ikke kan gøre det samme trick.

Hvis du er en af de kvinder, der gennem de sidste mange år har brugt sexlegetøj, så kan din klitoris have vænnet sig til de dybe vibrationer, som nogle af disse produkter har, og derfor tilbyder stimulering på anden måde ikke den samme nydelse.

Du beskriver selv, hvordan din klitoris i dine yngre år, var langt mere følsom. På det tidspunkt har dine nerveender måske siddet mere yderligt i huden, men med årene og brugen af effektive redskaber, kan de være blevet ”skræmt” lidt tilbage indvendigt pga vibrationerne, men det er muligt at ”lokke” dem frem igen. Det kan dog tage lidt tid. For nogle kvinder snakker vi måske kun et par uger, men for andre kvinder kan det godt tage et par måneder. Men det kræver at du lægger legetøjet til side, og forsøger at lege med mere ”naturlige” metoder – også selvom det i begyndelsen ikke føles lige så nydelsesfuldt. Giv det lidt tid og se, om det så ikke vender tilbage lidt efter lidt. Og så kan du altid supplere med sexlegetøjet ind i mellem derfra, hvis du er ærgerlig over at undvære det.

Nu italesætter jeg lige noget helt andet, som kan virke utrolig banalt, men husker du at kigge dig selv forneden ind i mellem?

Grunden til at jeg synes det er vigtigt at nævne i denne sammenhæng, er fordi der findes en kronisk og inflammatorisk hudsygdom, som kaldes for Lichen Sclerosus, og som oftest er lokaliseret i skødet hos kvinder. Nogen kvinder oplever gener ved denne sygdom, mens andre aldrig oplever symptomer, men hvis man som kvinde ikke kigger sig selv forneden, så opdager man den måske ikke.

Det er en sygdom, hvor huden kan gro henover klitoris, som en hinde, der lukker den af, og i mange tilfælde er det ikke muligt at gå tilbage og udbedre ”tillukningen”. Derfor er det altafgørende, at det opdages i tide, så kvinden har mulighed for at standse udviklingen, selvom sygdommen ikke kan kureres. Og det siger næsten sig selv, at hvis adgangen til klitoris er blevet mindre, så er følsomheden, i højere eller mindre grad, nedsat.

Derfor til alle kvinder, der læser dette, så husk at kigge jer selv for neden jævnligt, ligesom I holder øje med med forandringer andre steder på jeres krop.

Også rigtig god jul til dig.

Kærligst Ditte

Hvis du ønsker at læse mere om min praksis som parterapeut og sexolog, kan du med fordel besøge min hjemmeside www.dittewinkel.dk . Sidder du selv med en problemstilling, som du kunne ønske rådgivning på, så kan du sende min en mail på kontakt@dittewinkel.dk , og så anonymiserer jeg naturligvis alle kendetegn, der måtte være. Du kan også følge min instagramprofil https://www.instagram.com/dittewinkel/ hvor jeg lægger forskellige feeds op om min praksis, kærlighed og sex.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer