Rejsen var lang, men pludselig ovre; jeg står i Rio og strækker nænsomt mine ben, mens mit blik nysgerrigt og åbent suger udsigten til sig. Jeg klapper taxidøren i, solen skinner, og lige foran mig folder Copacabana sig prægtigt ud. Bølgerne er store, og de minder mig allermest om den måde, livet bevæger sig, og mig, på.

Brasilien: part 1, Rio De Janeiro

Rio er millionbyen hvor rig og fattig hiver virkeligheden i hver sin retning; hvor uenighed og skønhed forsøger sig med stille forening. Men, det er bare en lille del af fortællingen om denne nål i verdenskortet, med næsten 6,5 mill. indbyggere.

Brasilien: part 1, Rio De Janeiro

Kristus højt på bakken, solnedgang over Ipanema og farvellaens smukke trappe anbefales som se-værdigt. De er vinget af, men stærkest og mest inspirerende er for mig, er øjeblikkene hvor jeg møder det lokale autentiske liv, den urbane kunst, naturen og ikke mindst de mange udtryk forbipasserende ansigter og kroppe afspejler. 

Det er morgen da vi lander, og ved indkvartering på stedet hvor vi skal bo, bliver jeg mødt af en vifte af ananas, papaya og melon fra “baghaven”. Min krop responderer taknemmeligt, da jeg glædes og betages ved første magiske bid. 

Rio er hemmelighedsfuld, glitrende, støvet og imødekommende på samme tid. 

Oplevelsen føles som en let og boblende glæde, og løbeturen næstkommende morgen i vandkanten på Copacabana, vækker min krop fuldstændig. Efter løb er yoga en fabelagtig mulighed for ikke at ende med stive stænger og “alt for tunge muskler” – i strandkanten glider min krop nærmest af sig selv ind i yogaens stillinger mens jeg synker ned i det hvide sand. Himlen værner grundigt og havet sletter hvert et spor. Jeg er taknemmelig over, at kunne have min yogapraksis med mig, overalt. 

En oplevelse som yderligere står stærkt i forbindelse med mit besøg i Rio er en kamp på Estádio Maracaná. Jeg deler oplevelsen med 70.000 mennesker som er samlet på stadion, og, ALLE sanser og følelser synes være sat i spil hos Brasilienerne, specielt da Flamengo besejres. 

Får du muligheden en dag, kan du høre stemningen fra vandkanten i Rio, eller fra en af klubberne, eller gaden . . . Lyt til musikken, den er levende og fortæller så mange historier. 

Rio De Janeiro har rørt mig på mange måder. Jeg er forelsket – i livet – og i dette nu. 

❤️Tina 

tinablomstergren.dk

http://www.fretri.dk/