Klokken 12.50 fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse om, at der var brand i biografen på Vejlegade 8 i Nakskov.

Det brænder stadig i biografen, men spredningen af ilden er under kontrol.

Branden udvikler kraftig røg, hvorfor borgere i området der er omkranset af Vejlegade, Nørrevold, Klostergade og Norden Kirke opfordres til at gå inden døre og lukke døre og vinduer og slukke evt. ventilation.

Politiet har valgt af sikkerhedsmæssige årsager at evakuere beboerne i Vejlegade nummer 11, 13 og 15.

– Hvis man oplever ubehag efter at have været i kontakt med røgen skal man kontakte egen læge eller hospital, oplyser politiet.

Politiet henstiller til, at man nøje følger politiets anvisninger i området, så der skabes plads og ro for til redningspersonale.

Opdateret klokken 15.25

Brandfolkene er stadig i gang med et omfattende slukningsarbejde af branden i biografen på Vejlegade i Nakskov. Spredningen af ilden er dog under kontrol. Årsagen til branden er endnu ukendt.

Branden udvikler stadig røg, som bevæger sig i nordlig retning, hvorfor borgere i området ved Akseltorv og Vejlegade (se kort) opfordres til at gå inden døre og lukke døre og vinduer og slukke evt. ventilation.

Politiet har valgt af sikkerhedsmæssige årsager at evakuere beboerne i Vejlegade nummer 11, 13 og 15. Der er evakueringscenter i Sankt Nicolai kirke, Nordenkirke 4 i Nakskov.

Fire betjente er indtil videre kørt på sygehuset på grund af røgforgiftning.

Hvis man oplever ubehag efter at have været i kontakt med røgen, skal man kontakte egen læge eller hospital.

Der har i forbindelse med branden været tilfælde, hvor personer på grund af røgen har fået iltbehandling af redningspersonalet på stedet.

Politiet henstiller til, at man nøje følger politiets anvisninger i området, så der skabes plads og ro for til redningspersonale.

 

Område, hvor folk skal holde sig inden døre samt Sankt Nicolai Kirke