Langt flere kommunale serviceopgaver bør udliciteres til socialøkonomiske virksomheder. Det er meldingen fra branchedirektør Jon Krog, når brancheforeningen for non-profit organisationer Selveje Danmark holder årsdag den 20. april i Vejle.

”Socialøkonomiske virksomheder er drevet af ønsket om at skabe social værdi og ikke profit. Og så har de et kæmpe potentiale i forhold til at hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet, ” siger Jon Krog, der også er medstifter af den nyoprettede Komité for Socialøkonomi.

Han opfordrer landets kommuner til systematisk at undersøge, hvilke kommunale opgaver der kan udliciteres til socialøkonomiske virksomheder. Selveje Danmark vil til efteråret udarbejde en såkaldt afknopningspjece, som skal hjælpe den enkelte kommune med at gøre kommunale institutioner til socialøkonomiske virksomheder.

Thomas Medom Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune deltager også på årsdagen, hvor han vil fortælle om Aarhus Kommunes erfaringer med socialøkonomi:

”Socialøkonomien har et kæmpe potentiale, men hvis vi for alvor vil have området til at blomstre, skal kommunerne og regeringen tænke langt mere offensivt i forhold til, hvad de socialøkonomiske virksomheder kan løfte. Det er noget af det, vi eksperimenterer med i Aarhus, ” siger Thomas Medom.

Også Jens Klarskov adm. direktør i Dansk Erhverv og Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA deltager på Selveje Danmarks årsdag.