Tirsdag aften spillede Ajax København mod FHKs konkurrent i toppen af 1. division, TM Tønder. Der var dog ingen hjælp at hente fra københavnermandskabet, der gik ned med flaget i anden halvleg.

En del fredericanere sad formentlig og fulgte ivrigt med på livescoren tirsdag klokken 19 og halvanden times tid frem. Tønder var før kampen to point efter FHK på førstepladsen, og havde en kamp i baghånden og samtidig er sønderjyderne indbyrdes bedre end FHK.

Ajax på den anden side kæmper for at få tilslutning til toppen, efter det storsatsende mandskab startede sæsonen miserabelt ud med fire nederlag i træk, på trods af et markant forøget spillerbudget, som er 1. divisions største.

Det gik Ajax’ vej i første halvleg. Efter en start, hvor Tønder var i føresædet, kom københavnerne i gang og kom foran med 11-8. Det var i særdeleshed Oliver Roesptorff, søn af den kendte Jens Erik Roepstorff, som gik forrest.

Ved pausen var Ajax’ føring skrumpet ind til 15-14, og i anden halvlegs begyndelse blev hjemmeholdets angrebsspil forkrampet. Tønder fik udlignet til 15-15 og kom foran 15-19, inden det lykkedes Ajax efter en scoringspause på ti minutter at komme på måltavlen igen.

Ajax havde mere end svært ved at komme frem til oplagte scoringsmuligheder, og når det endelig skete, at de fik håndboldens ypperste mulighed for at score, et straffekast, blev det i fire ud af fem tilfælde misbrugt.

Det gjorde ikke opgaven nemmere for Ajax, der kom bagud 18-25 med ni minutter igen. På det tidspunkt havde Ajax kun scoret tre mål i anden halvleg.

I slutfasen var der ikke tvivl om udfaldet, der endte med at blive en Tønder-sejr på 24-31. Dermed er der lagt op til et brag på søndag, hvor Tønder og FHK er á point, men hvor sønderjyderne indtager førstepladsen grundet, at de er bedre indbyrdes.