FHK brændte et utal af frie chancer i anden halvleg mod Mors-Thy og endte med at tabe opgøret i Nykøbing Mors med 30-25. Nederlaget er FHK’s fjerde træk i 2021.

FHK skulle tirsdag aften i ilden igen efter at have haft 14 dages kamppause. Fokus i den periode har især været forsvarsspillet, da defensiven har været hullet som en si i de tre første ligakampe i 2021, men op til opgøret opstod der andre problemer for FHK. Ikke nok med, at Mishels Liaba er skadet og er blevet meldt ude resten af sæsonen, så blev det også tilfældet for Kristian Stoklund, der har pådraget sig et kompliceret brud på en finger. I stedet for Liaba og Stoklund havde FHK U19-spillerne Jonas Kruse og Nicolai Juhl Petersen med i truppen.

Jonas Kruse startede inde i en satsning. (Foto: AVISEN)

Det gjorde ikke betingelserne nemme for FHK i hvad der kunne betragtes som en nøglekamp mod Mors-Thy, der også kæmper med næb og klør for at være med i kampen om top-8. Forud for opgøret havde fredericianerne tre point op til KIF Kolding på ottendepladsen, men med to kampe i baghånden i forhold til koldingenserne. Mors-Thy, der før kampen lå på 12. pladsen, havde seks point op til KIF og en sejr var derfor et must for hjemmeholdet, hvis top-8 stadig skulle være en realistisk mulighed, men Mors-Thy var ligesom FHK også ramt på skadesfronten, da profilerne Emil Bergholt og Mads Hoxer begge sad ude med skader.

Fra start tog FHK-træner Jesper Houmark initiativet. Han kommanderede syv mod seks, og det var med U19-spilleren Jonas Kruse på banen til at sætte spillet op til Nicolaj Nørager og Anders Kragh Martinusen på de to backs. Planen lykkedes, og FHK fik spillet sig godt ind i kampen, men det var ikke angrebet, der stjal fokus. Det var derimod Emil Tellerup, som havde flere spektakulære redninger i indledningen af opgøret, hvor han blandt andet reddede et straffekast.

Anders Kragh Martinusen skød med skarpt. (Foto: AVISEN)

Stillingen efter ni minutter var 5-5, og på trods af flere muligheder kunne FHK ikke komme i front. Hver gang, at muligheden bød sig blev hovedet ikke holdt koldt, og derfor var Mors-Thy foran med 10-9 efter 19 minutter, men i slutningen af første halvleg ændrede det billede sig. FHK kom foran 10-11 inden det lykkedes at komme foran 11-13 efter 24 minutter. Det fik Mors-Thy til at forlange timeout, og efter et par FHK-afbrændere i slutminuterne lykkedes det hjemmeholdet at udligne til pausestillingen 15-15. Det kunne Mors-Thy, som første halvleg skred frem, være mest tilfredse med.

http://adp-as.dk

Efter pausen fortsatte FHK, ligesom i første halvleg, med at komme frem til store chancer, men skarpheden foran mål udeblev. Særligt Rasmus Meyer havde et par dyre afbrændere, og da Mors-Thy efterfølgende straffede FHK med scoringer i tomt mål og på kontra kom hjemmeholdet foran 21-17 med 19 minutter igen. FHK tog konsekvensen og forlangte timeout og gik i syv mod seks igen.

Lige lidt hjalp det. FHK fortsatte med at have angrebsmæssige problemer, og i bestræbelserne på at ændre kampbilledet kom Mikkel Løvkvist ind, men han kunne intet stille op over for Mors-Thy, der havde fået selvtillid. Houmark fik nok og forlangte timeout med 13 minutter igen, da FHK var bagud 24-18 efter kun at have fundet vejen til netmaskerne tre gange i anden halvleg. Efter timeouten kom der ild i øjnene på FHK, der fik reduceret til 24-21 og så var det Mors-Thys tur til at forlange med ni minutter igen.

Brændte chancer fra især stregen blev dyre for FHK. (Foto: AVISEN)

FHK fik chancen for at komme på 25-23 med fem minutter, men i stedet for at score, så endte fredericianerne med at brænde i en presset situation og så kom Mors-Thy foran 26-22 og det fik fredericianerne aldrig svaret igen på, og endte med at tabe 30-25 efter en halvleg, hvor FHK brændte store chancer på stribe.

Næste gang FHK løber på banen er på søndag, hvor holdet møder SønderjyskE i thansen ARENA.

Se her flere billeder:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer