FC Fredericia brændte store chancer i første halvleg, og det endte med at koste holdet point mod Sønderjyske, som de tabte 2-1 til.

Fredag aften var der topkamp på Monjasa Park. FC Fredericia tog imod Sønderjyske foran 1.605 tilskuere, og de kunne se FC Fredericia have to ændringer i startopstillingen, en tvungen og en taktisk. Mikkel Wohlgemuth sad ude med en skade, og blev erstattet af Mikkel Juhl, mens Tobias Bach blev erstattet af Sofus Berger.

Sønderjyske kom til kampen som ubesejret ni kampe i træk i NordicBet Ligaen, mens FC Fredericia inden opgøret var ubesejret otte kampe i træk i divisionen. Det var derfor to formstærke mandskaber, som stod overfor hinanden.

Det var dog ikke til at se fra start, da FC Fredericia startede klart bedst. Bombardementet mod Sønderjyske-målet startede efter to minutter, da Lundrim Hetemi efter to minutter bankede på kassen fra distancen og tvang Nicolai Flø til en stor redning. Lidt efter var det Emilio Simonsens tur til at være tæt på. Umarkeret i feltet fik han ikke ramt bolden ordentligt, og skød ved siden af.

I det ottende minut bød Sønderjyske sig til. Først kom Sønderjyske til en chance i feltet, men Frederik Mehder var på plads i målet. I sekvensen efter forsøgte Sefer Emini sig med et langskud, som sneg sig forbi mål.

FC Fredericia fortsatte med at sidde på kampen, og det gav pote efter 17 minutter. Adam Jakobsen spillede Emilio Simonsen fri i feltet, og uden tøven sparkede Simonsen bolden ind bag Flø i Sønderjyskes mål.

Minuttet efter var Frederik Carstensen ved at sende FC Fredericia på 2-0. Han fik bolden i dybden og løb fra Sønderjyske-forsvaret, men hans forsøg gik forbi mål. Dermed slap Sønderjyske med skrækken.

Frederik Carstensen blev genstand for flere store chancer. Igen efter en halv time var han tæt på, men ind gik bolden ikke, og igen i det 39. minut var han tæt på. Lejesvenden fra Silkeborg fik bolden fra Emilio Simonsen, som erobrede bolden i Sønderjyskes felt. Han spillede straks bolden videre till Carstensen, der var i en favorabel position, men i stedet for at sparke bolden i mål, røg skuddet i helt fri position flere meter forbi mål.

De mange chancer til FC Fredericia til trods var stillingen ved pausen derfor fortsat 1-0. Sønderjyske kom som skudt ud af en kanon i anden halvlegs indledning, men de helt stor chancer udeblev. De gange, hvor der blev skudt på mål, var Frederik Mehder på plads.

I stedet fik FC Fredericia spillet sig ind i kampen igen, og efter 57 minutter fik Sofus Berger chancen. Han kom igennem i en omstilling, og fik afsluttet. Skuddet var ikke med stor kraft, men var alligevel ved at gå ind, da Flø fumlede med bolden.

Som kampen skred frem begyndte Sønderjyske igen at lukke op for et voldsomt pres. FC Fredericia kæmpede og kæmpede, og samtidig lurede de på omstillingerne mod de satsende sønderjyder, som gav meget plads i bagrummet.

Plads gav FC Fredericia til gengæld ikke meget af. Det tunge pres blev dog meget. I det 75. minut fik Sønderjyske udlignet, men der skulle en hjælpende fod til. Peter Christiansen fik bolden i feltet, og skød på mål. Skuddet blev ramt af Jesper Juelsgård, og derfor blev retningen ændret, og bolden gik derfor ind bag en chanceløs Frederik Mehder.

Det trak op til en spændende afslutning på kampen. Begge hold kunne få muligheden for at løbe med sejren, som Sønderjyske for alvor greb ud efter 81 minutter. FC Fredericia begik frispark på kanten af feltet. Frisparket reddede Mehder nede ved stolperoden, men returen røg ud til Sønderjyskes Peter Christiansen, der sendte FC Fredericia i kulkælderen og bragte gæsterne foran 2-1.

Sønderjyske fortsatte det hårde pres, men de fik ikke bolden i kassen. I stedet var Gustav Marcussen tæt på at udligne i det 93. minut, hvor han fik bolden inde i feltet og skudt på kassen, men forsøget gik ved siden af mål.

FC Fredericia pressede på for udligningen, men den kom ikke. Derfor tabte FC Fredericia efter en kamp, hvor de to hold dominerede hver deres halvleg.

Der venter nu en landsholdspause. På den anden side af den, den 20. oktober, spiller FC Fredericia på udebane mod Hillerød.