FHK havde svært ved at få bolden forbi Ribe-Esbjergs keeper, Søren Rasmussen, og det endte med at koste dyrt, da holdet tabte med 22-26 på hjemmebane til vestjyderne.

FHK kom til kampen med stor selvtillid, da holdet i den seneste kamp vandt på udebane mod TTH Holstebro, der er blandt medaljebejlerne. Sejren mod Holstebro gjorde, at FHK lå på en delt fjerdeplads i HTH Ligaen, og derfor på papiret var favoritter mod Ribe-Esbjerg, der inden opgøret indtog 11. pladsen.

I forhold til i den seneste tid havde FHK igen Rasmus Boysen og Mishels Liaba med på holdkortet, men til gengæld var Jens Fredsgaard ude efter, at han blev ramt i hovedet af et skud mod TTH Holstebro. I stedet var U19-keeperen Kristian Lindholmer med på FHK’s holdkort.

Fra start var det en anden keeper, nemlig Emil Tellerup, der var i fokus. Tellerup, der har fødselsdag, tog fra i kassen og diskede op med den ene redning efter den anden. I den anden ende fik FHK nemt spillet sig frem til chancer, og kom foran 3-1 efter syv minutter, men så vendte kampen på hovedet.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fredericianerne fik skudt Søren Rasmussen varm i Ribe-Esbjergs mål, og det kombineret med tekniske fejl gjorde, at vestjyderne kom foran 4-8 efter et kvarters spil. FHK reagerede med forskellige initiativer som syv mod seks, og satte både Lasse Balstad og Rasmus Boysen ind i forsvaret samtidig, og det gav også effekt. Forsvaret blev lappet sammen, men til gengæld fortsatte FHK med at brænde chancer på stribe.

Særligt stregspillerne Nikolaj A. Nielsen og Rasmus Meyer var i afslutningsspillet dyre, men også de tekniske fejl blev et issue. Det gjorde, at FHK var bagud 8-12 efter 27 minutter, og det fik Jesper Houmark til at forlange timeout, men lige lidt hjalp det. FHK gik til pause bagud 9-13 efter en første halvleg, hvor hjemmeholdet havde lavet ni tekniske fejl. Til gengæld kunne FHK notere sig, at Emil Tellerup stod med en redningsprocent på 42 til Tellerup, som dog var blevet overgået af Søren Rasmussens 46,67 %.

adp-as.dk

Fra anden halvlegs start havde Ribe-Esbjerg fundet en løsning på FHK’s forsvar. Tre gange i træk brød gæsterne igennem på gennembrud, og det gav dem en favorabel start, da FHK derfor ikke kunne lukrere på holdets forsvarsmæssige styrker. Til gengæld fik FHK indstillet sigtekornet i afslutningsspillet, og med flere hurtige opløb lykkedes det at score nemme mål.  Det gjorde, at Ribe-Esbjerg forlangte timeout, men i første omgang fik det ikke nogen effekt.

FHK havde momenter, hvor kom lidt tæt på, men så snart der opstod en mulighed, blev enten chancen brændt eller bolden smidt væk. Det gjorde, at Ribe-Esbjerg med 14 minutter tilbage af opgøret var i front med 16-21, og det reagerede Jesper Houmark på. Prompte trykkede han på den grønne timeoutbuffer, og kaldte tropperne sammen til et sidste forsøg på at vende slagets gang. 

Houmark fik ikke det ud af timeouten han ville. Med ni minutter ved stillingen 18-23 forlangte en tydeligvis utilfreds FHK-træner timeout igen, og i mellem tiden havde han sat U19-keeperen Kristian Lindholmer på kassen efter, at Tellerups redningsprocent var dalet til 31 %. Timeouten hjalp denne gang. FHK halede ind på Ribe-Esbjerg, og fik reduceret til 21-24, og fik chancen for at komme på 22-24, men både Kasper Young og Kristian Stoklund misbrugte straffekast på Søren Rasmussen. Det afgjorde reelt set kampen, som FHK endte med at tabe 22-26.

Næste gang FHK løber på banen er på lørdag, hvor modstanderen GOG på udebane.