Kultur- og Idrætsudvalget i Fredericia Kommune havde i dag indkaldt til pressemøde vedrørende en udvidelse af skydeanlægget i Bredstrup-Pjedsted, som byrådet har bevilget 2 millioner kroner til. 

“Der er ingen tvivl om, at da vi sad i byrådet og fik mulighed for at lave ekstra anlægsinvesteringer, kiggede vi bredt rundt efter, hvad vi kunne nå. Der var noget her, vi kunne bruge og nå i indeværende år,” indledte Borgmester Jacob Bjerregaard og fortsatte:

“Derfor laver vi investeringen her, da man var klar med et projekt, der var godt. Vi synes, at det er rigtig flot, at vi i Fredericia Kommune og Bredstrup-Pjedsted har en skydeklub med så store talenter. I er en stor del af satsningen med Fredericia Eliteidræt, vi er stolte over de talenter, som I skaber og det er imponerende, at I har en klub med så store talenter. Vi er meget taknemmelige for den indsats, I yder. Vi har glædet os til at komme herud og gøre offentligheden opmærksom på nyheden, og så glæder vi os til at følge med, når I skal igang med det. Fra Byrådets side vil jeg sige, at det er meget fortjent med den indsats i lægger for dagen. Vi er stolte over at have ildsjæle som jer.”

Borgmesteren gav ordet til Venstres og Kultur- og Idrætsudvalgets Christian Jørgensen, der sagde:

“Det føles rigtig godt. Skydesporten er ikke den, der får mest medieopmærksomhed, men det er stor sportsgren i Danmark med over 30.000 udøvere. I BPI har vi en veletableret skytteforening, som vi får mulighed qua anlægspakken giver så stor en saltvandsindsprøjtning er glædeligt. Herude handler det både om bredden og eliten. Det er meget oppe i tiden, og det glæder mig, at vi kan investere i klubben herude.”

Lars Kring var en meget stolt mand i dag.

“Det føles godt, vi ser frem til at få udført det og vi har ventet det på i to år. Det lykkedes nu at få det igennem.Det er både for bredden og eliten. Vi har et socialt sammenhold herude, der er godt. Om man er ung, nystartet eller pensionist, så er man lige. Det betyder rigtig meget. Det gør, at vi som forening ikke skal investere eller låne store beløb. Vi kan holde kontigent på det nuværende niveau, ellers skulle det hæves for at gennemføre det. Jeg tror, at det kan øge medlemstallet og det sportslige til træningen. Vi får meget bedre træningsfaciliteter.”

“I sin enkelhed handler projektet om 50 meterbanen skal overdækkes de første 16 meter ud. Det giver os muligheder i forårsopstarten. Det er lidt koldt, når bredden starter skydningen i slut marts og april at træne der i en times tid. Det at vi rykker adgangen til udendørs 16 meter ud skaber bedre klima til at højne kvaliteten i træningen, og det samme i den anden ende, når vi slutter i september, hvor vi får bedre temperaturer at træne under. Lokalet vi står i nu får vi udnyttet i hele vinterhalvåret, som ikke kommer til at stå tomme mere om vinteren, ved at lave den her overdækning og rykke noget af vores vinterskydning herud. De elitære skytter træner 50 meter hele året rundt, og de kommer til at kunne træne det hele året igennem også. Det giver væsentligt bedre træningsfaciliteter. Vi får også mere opbevaringsplads til omklædning og faciliteter, der kommer både eliten og bredden til gode,” fortsatte sønnen Jesper Kring.

Lars Kring (tv) og Nils Skeby (th)

Fredericia Eliteidræts og Fredericia Idrætsråds Formand, Nils Skeby var også meget tilfreds. Han takkede politikerne og roste klubben.

“Det er en god dag for eliten og bredden. Det kommer til at bringe flere medlemmer, da BPI er en af de foreinger, der har fremgang i disse år. Jeg er glad på jeres vegne. Vi har kendt til projektet siden 2017 fra Fredericia Eliteidræts side. I er en god samarbejdspartner i dagligdagen i forbindelse med Team Danmark-aftalen, som vi har i Kommunen. Der er tilføjet mange millioner til idrætslivet i Kommunen i de seneste uger, og det er en dejlig prioritering, selvom det er under de omstændigheder det er. Team Danmark er på udkig efter et nyt elitecenter, og det kunne være her, når man står færdig med det her. Man har positionen til at forsøge at arbejde med det”, sagde Nils Skeby. 

“Vi følger jeres arbejde med glæde, og vi hører fra andre, at de også er glade for talentcentret her. Vi har forventninger til hvordan man driver et stærkt miljø, og det lever man op til i BPI. Vi udvikler os sammen og det er vi glade for. Vi bliver endnu stærkere sammen med det projekt. BPI er en stor del af landkortet indenfor skydefeltet, og også i internationale aktiviteter. Det her gør det kun endnu stærkere, og gør jer til et flagskib blandt de danske talentcentre,” sluttede Jakob Buch Østergaard Talentudviklingskoordinator hos Dansk Skytteforening, der også kunne fortælle, at OL-medaljer var mulige – også med det niveau, som man har i Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer