Alle borgmestrene i Danmark er til møde omkring lyntests i disse timer. Det sker i kølvandet på, at KL igår opfordrede kommunerne til at rekvirere så mange lyntests som muligt.

Efter den seneste udmelding fra de private leverandører om ubenyttede mobile lyntestenheder, vil landets kommuner nu skrue markant op for at rekvirere test til det kommunale personale i plejehjem, døgninstitutioner og dagtilbud. Lyntestene skal ses som supplement til de mere sikre PCR-test, som allerede i brug.

Susanne Eilersen (O) Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Vi har talt med Formand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune, Susanne Eilersen (O), om hvad man gør i Fredericia.

»I starten var lyntestsene kun til personale på sociale botilbud og opholdssteder, men nu er det udvidet til at omfatte flere ting, og vi har allerede været i kontakt med Carelink, som regionen har indgået aftalen med omkring testene,« siger Eilersen.

I Fredericia vil man i denne uge teste på bosteder, rusmiddelcentret, NOVA og Kompetencekollegiet, og det udvides til børnehaver og skoler d. 22,. 25. og 29. januar, hvor de ansatte, der arbejder fysisk på matriklen, kan blive testes, og der arbejdes også på, at der bliver lavet opstart med tandplejer mm.

»Det er vigtigt, at vi nu kan tage det skridt, men det er vigtigt at understrege, at det er frivilligt. Medarbejderne de pågældende steder har en stor kontaktflade med borgere, og vi skal sørge for, at smitten ikke breder sig, og derfor er det vigtigt, at vi som kommune tager imod alle de tilbud vi får om flere tests,« siger Susanne Eilersen.

Jacob Bundsgaard (KL)

Testen er et tilbud og KL-formand, Jacob Bundsgaard, opfordrer kraftigt de kommunale medarbejdere til at tage imod det.

»I kommunerne skal vi være fleksible i forhold til at få flest muligt testet. Vi kan selvfølgelig ikke tvinge personalet til at lade sig teste. Det er frivilligt. Men det er utroligt vigtigt, at vi passer på vores mest sårbare, som risikerer at blive alvorligt syge af covid-19. Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at hjælpe andre, så vi skal også at passe på dem. Kviktest er et af de redskaber, vi har. Og det skal vi benytte os af,« siger Jacob Bundsgaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer