SF Fredericia har de seneste uger med både bekymring og undren fulgt forløbet omkring Borgmester Jacob Bjerregaards afgang. Vi skal ikke gøre os til dommer over, hvad der er sandheden omkring de sager som er dukket op i pressen, Borgemesterens grundkøb samt forløbet omkring Borgmesterens hustrus ansættelse i ADP. Der er varslet nærmere undersøgelser og det er godt. I SF har vi dog ligeledes en bekymring omkring om hvorvidt der er flere sager på vej, som kan medvirke til at skade befolkningens tillid til de folkevalgte og flytte debatterne fra politiske emner til emner så som embeds- og magtmisbrug. At borgmesteren vælger at trække sin afgang til den første februar 2021 kan fortolkes som en udnyttelse af muligheden for at få mest mulig økonomisk ud af fratrædelsen, hvilket igen kan medvirke til at understøtte fortællingen om en politikker som tjener egene personlige interesser. Mange har været ude og erklære deres beundring for Jacob Bjerregaards 7 år lange periode som politisk leder i Fredericia. Og der er sket mange positive ting i Fredericia, men der har også været sager som har været  uheldige og behæftet med fejl. Det politiske miljø i Byrådet har været præget af lukkethed og en dygtig styring af pressen, hvilket Teatersagen er et godt eksempel på. Udskiftningerne på chef og direktørgangene har været stor og kan ikke have undgået at være en betydelig udgift for kommunen, med deraf følgende omorganiseringer og pres på medarbejdere.  Hvad der ligger bag gennemstrømningen i den kommunale ledelse kan man for nuværende kun gisne om.

SF går til valg på at bryde Socialdemokraternes magtmonopol samt med det mål at få valg et rødt og grønt flertal som fører en politik til gavn for miljø og mennesker. Vi er ikke tilhængere af et sammenspist byråd, hvor alt handles af i lukkede rum, demokratiet skal frem i lyset.

Socialdemokraterne har som den nye Borgmester peget på Steen Wrist, en mand med rødder i fagbevægelsen, hvilket tegner godt for fremtiden for en by som i høj grad er rundet af den lokale fagbevægelse. SF vil hermed gerne ønske Steen Wrist tillykke med valget som Borgmester med tiltræden efter første februar og ligeledes ønske ham held og lykke med embedet.

SF vil fortsat følge udviklingen tæt og kæmpe for de forandringer som vi mener vil gavne Fredericia og Fredericias borgere.

På vegne af SF Fredericia.              

Connie Maybrith Jørgensen                               Sune Nørgaard Jacobsen

Formand og Byrådskandidat                              Næstformand og Byrådskandidat

Havepladsvej 142, Fredericia.                           

Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
30 dage siden

Mit indtryk er, at hele den kommunale administration skal undersøges inklusive kommunalbestyrelsen.

John Skov
John Skov
29 dage siden

Der må ligge andet til grund end de to sager vedr. grundkøb og ansættelsen af borgmesterens hustru. Det får ikke en levebrødspolitiker som Bjerregård til at trække sig!! Kunne være interesant at få kommunaldirektøren i tale!

Jesper
Jesper
29 dage siden
Svar til  John Skov

Det er der da også. Har du slet ikke hørt hvad rygters bureau løber med for tiden? Det er nærmest en offentlig hemmelighed i hele kommunen og ikke kun på rådhuset.
Men der er ikke eet medie som har postet det, så vi må konkludere at det hører til privatlivets fred…

John Skov
John Skov
28 dage siden
Svar til  Jesper

Jo, det har jeg — og du har nok ret😖