Mandag åbnede DLG for første gang dørene til deres nye domicil. Axelborg midt i København er skiftet ud med Snoghøj og Fredericia. Medarbejderne havde i dag første arbejdsdag i de nye lokaler på Ballesvej. Her lagde Borgmester Jacob Bjerregaard også vejen forbi, for at hilse de nye beboere i Fredericia velkommen. I et interview til Fredericia AVISEN fortæller han, at dette blot er et af billederne på den erhvervsstrategi som byrådet arbejder med.

“Det betyder enormt meget, at være med her ved åbningen af DLGs nye hovedkontor. Det at de har valgt at samle deres aktiviteter her i Fredericia det er meget stort, kæmpe stort. Det er jo et par år siden vi lancerede det, efter at have talt meget sammen i en periode. Jeg er enormt stolt over, at det er lykkedes at få så stor en virksomhed til at bosætte sig her i Fredericia – og hvilket fantastisk sted de har fået her!”, fortæller Borgmesteren til Fredericia AVISEN.

Læs også:

Hvordan arbejder man politisk frem mod, at så stor en virksomhed kommer hertil?

“Det er rigtig vigtigt, at vi her i Fredericia får vores virksomheder integreret i byen – også infrastrukturelt. Det handler også om at mange af de andre, eksempelvis skolebørn der skal i skole, har en sikker skolevej. Derfor har vi også investeret et større millionbeløb, der er ved at blive rullet ud på vejene her omkring”, fortæller Bjerregaard og fortsætter:

“Vi kommer til at lave signalanlæg nede ved Vesterballevej, vi kommer til at lave vejudvidelser og cykelstier på vej herud i mod. Vi sørger for, at der er plads til de mange medarbejdere der nu skal have deres dagligdag her, men samtidig sørger vi for at der er en sikker skolevej til børnene”.

Mange medarbejdere flytter hertil, hvad betyder det for Fredericia?

“Det er ret fantastisk. Både at vi har tiltrukket en virksomhed som DLG her til Fredericia, men også at vi får mange medarbejdere der slår sig ned her i Fredericia. De kommer til at bruge byen, de kommer også til at øge vores skattegrundlag så vi kan øge vores velfærdsniveau. I det hele taget skaber det en masse aktivitet. Det er i det hele taget en meget fantastisk historie”, forklarer Borgmesteren.

“Vi har gjort alt hvad vi kunne for at få DLG til at føle sig velkommen. Det tror jeg også de synes. Vi kommer bestemt til at fortsætte den rejse sammen med DLG. Vi er en meget erhvervsvenlig kommune, som går meget op i gode vilkår for vores virksomheder”, fortsætter han.

Hvad sender det af signal til andre virksomheder, at så stor en virksomhed placerer sig her?

“Jeg synes vi har været dygtige de senere år til at tiltrække større virksomheder her til Fredericia. Jeg tror vi har et godt brand blandt virksomheder Vi arbejder på det – og for os er det faktisk meget vigtigt, at være en meget erhvervsvenlig kommune, hvor virksomheder tænker at her vil de gerne slå sig ned. Men også en by hvor medarbejderne tænker, at her vil de rigtig gerne arbejde”, siger Bjerregaard og fortsætter:

“Jeg synes vi er kommet langt. Jeg er meget stolt over det. Jeg vil også gerne sende en hilsen til alle de fredericianere der hjælper til med at få Fredericia den vej. Der er mange, både i erhvervslivet, i fagbevægelsen, uddannelsesinstitutioner og vores byråd, som arbejder meget intenst på at gøre Fredericia til en meget attraktiv erhvervskommune. Det synes jeg godt vi kan tillade os at sige, at vi er kommet rigtig langt på den rejse”.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer