Fredericia har den seneste uge set stigende smitte i Hannerup Sogn. I dag besøgte borgmester Steen Wrist Ullerupbækdistriktet for at takke for den ekstraordinære indsats, der ydes i hele Fredericia, men også for at bede alle om gå en ekstra mil for proaktivt at bremse smittespredningen.

Der ligger et stort arbejde bag at få testet så mange som muligt. Det samme gælder arbejdet for at inddæmme den smitte, der er i samfundet. Det var tema, da skoleleder Jan Voss bød på velkommen Ullerup Bæk Skolen, Afd., Nørre Allé, til Børn og Ungechef Magnus Kudahl te Pas, Kasper Søstrøm fra den boligsociale helhedsplan og borgmester Steen Wrist. 

Borgmester Steen Wrist (fv), Magnus Kudahl te Pas og Jan Voss.

-Jeg vil gerne takke for den flotte og imponerende indsats, som man yder herude. Vi håber, at det hjælper, så vi slipper for at træffe trælse beslutninger, som vi har set andre steder i landet, hvor man indenfor kort tid har været nødsaget til at lukke skoler igen. Det vil vi være rigtig kede af, indleder Steen Wrist.

Det er på ingen måde en manglende vilje til at holde smitten nede, blive testet, eller briefe om sygdom. Fredericia Kommunes Børn- og Ungechef, Magnus Kudahl te Pas fortæller, at forældre, elever og medarbejdere er gode til at melde tilbage.

-Både elever, forældre og medarbejdere følger retningslinjerne og der er jo mange, og mange ting har ændret sig flere gange undervejs. Det har også haft stor betydning for hverdagen, hvor de mange restriktioner har ændret hverdagen. Vi forsøger så vidt muligt at gøre hverdagen, så god og normal som mulig. Der er ekstra rengøring, man samles ikke i store grupper, mellem klasser og medarbejdere. Fritidsaktiviteterne er også kørende igen, men på en måde, hvor vi forsøger at give børnene den fritid, de fortjener, men det er naturligvis ikke normalt. 

Covid-19 kviktest skilt.

Skoleleder Jan Voss er enig. 

-Vi har øvet os. Vi er blevet gode til gentagelserne. Vi er blevet gode til hygiejne, også når man falder af på det, så løfter vi igen. Vores personalegruppe er dygtige til at samle op. Det gør en forskel. Samtidig holder vi som sagt færrest muligt unge i kontakt med hinanden. Det giver naturligvis en helt anden skole, og er i nogle aspekter også dårligt for fællesskabet, hvilket giver nogle andre udfordringer, som vi må arbejde med, fortæller skolelederen og fortsætter:

-Det kan være svært ikke at søge de kammerater, man har god kemi med, hvis man ikke er i gruppe eller på hold sammen. Men når det er sagt, så oplever vi en god stemning. Vi er meget opmærksomme på, at nye aspekter opstår, og det er vores personalegruppe også meget fokuseret på. 

Kasper Søstrøm i Korskærrparken

Kasper Søstrøm er enig i, at man arbejder meget målrettet på at løse de udfordringer, der opstår hele tiden som følge af pandemien. 

-Det har været et stort arbejde fra starten. Mange er gået forrest og har taget et stort ansvar. I dag har vi et testcenter åben fem dage om ugen, løbende har vi gjort meget for at få testet så mange i området som muligt. Det har været med SMS’er husstandsomdelinger, samtaler mellem de forskellige foreninger – og generelt et sublimt samarbejde mellem kommunen og boligselskaberne, siger Kasper Søstrøm og uddyber: 

-Vi har også haft stort fokus på at opsøge børn og unge for at sikre, at de kunne være sammen på den mest forsvarlige måde. Medarbejderne har været på legepladserne med sprit, formidling af, hvordan man bruger mundbind og den slags. Det gælder hele området – også Sønderparken. Samarbejdet og dialogen med kulturforeningerne har også været gode, og det har været vigtigt, når der er forskellige sprog. 

Mødestedet for besøget var på Ullerup Bæk Skolen afd. Nørre Allé.

En negativ effekt ved de mange restriktioner og nedlukningerne af samfundet er også ensomhed, men her arbejder man også målrettet på at aflaste så meget som muligt.

-Vi har eksempelvis både dialog og samarbejde med kirken, Tyrkisk Kulturforening, og AOFs Digitale Byhøjskole. Nogle af de projekter gør, at vi kan samle folk i mindre grupper af fem og måske mere, når der åbnes mere op. Det er vigtigt. Vi har det seneste år været nødt til at nedlægge mange af vores standardindsatser og det har haft stor betydning for det sociale fælleskab. Vi har til gengæld arbejdet meget dedikeret på at nå ind til de mange borgere med corona-aspekterne, der er banket på dørene, talt om vacciner og test med borgerne i stor grad.

Hårdt for de unge

Borgmester Steen Wrist sender også en tak til de unge, der gennemlever en svær tid. 

-Jeg er selv far til tre drenge. Jeg ved, hvor hårdt det er for de unge lige nu. De viser virkelig et stort samfundsind, og jeg er taknemmelig for den ungdom, vi har i dag. De har været omstillingsparate og gjort alt, hvad de kan for at hjælpe. Det er ikke bare en nedlukning for dem, som for os andre. 7. klasses og konfirmationstiden kommer ikke igen i en normal udgave, den aflyste lejrskole i 8. klasse bliver ikke erstattet af en ny, og 9.klasses afgangseksamen og tiden herefter kommer ikke igen, siger borgmesteren og fortsætter:

-Gymnasieelevernes studentertid kommer ikke igen. Roskilde Festival bliver aflyst, og meget andet kommer man ikke til. Det er vildt, hvad vores ungdom har accepteret, og det skylder vi dem en stor tak for. Det er sindsygt godt, at de er med til at hjælpe her, de udviser et stort samfundssind. Nu håber vi, at denne bølge herude falder, så ungdommen kan få nogle mere normale rammer igen. Min generation har mistet noget frihed, og vi har udlængsel, men vi har haft ungdomsoplevelserne, og næste år er vi tilbage i vores voksenliv. De unges år kommer ikke bare igen. 

Magnus Kudahl te Pas er enig. 

-Det er imponerende, hvad vores elever har stået igennem. Vi er også heldige med tiden generelt. De kan være online, og de er tilmed dygtige til at være det. De er også sociale online, så selvom det er en mærkelig tid, så er de med. Det betyder ikke, at de ikke savner hverdagen, for det gør de, siger Børn- og Ungechefen. Han tilføjer:

-Medarbejderne gør det virkelig også fantastisk, og de har også haft et blik for de sårbare og udsatte, det er ikke kun de faglige elementer, der er blevet arbejdet med. De har været gode til at genopbygge de sociale relationer, og det har gjort en forskel. 

-Vi skylder de unge et stort cadeau, de har levet med tiden og vi skal holde ud lidt endnu. Alle har mødt store udfordringerne, men jeg har fra første færd set, hvordan alle; elever og medarbejdere har lagt sig i selen for at yde den nødvendige indsats, og det fortjener stor ros. Vi er også gode til at hjælpe hinanden, så når den boligsociale indsats mangler hænder, så kan vi sende medarbejdere over i området for at hjælpe til, møde de unge, sprede dem lidt, give sprit og være til stede for dem, supplerer Jan Voss. 

Testskilte på skolen.

Magnus Kudahl te Pas fortæller også, at skolerne i Fredericia indenfor de næste to uger vil starte testudrulingen, så skolerne kan teste eleverne to gange om ugen. Det vil gælde for elever på 12 år og op. 

-Vi beder alle om at gå en ekstra mil på coronaområdet, og jeg er sikker på, at vi kan, slutter borgmester Steen Wrist. 

Borgmesteren sluttede af med selv at tage en coronatest i Medborgerhuset og takkede igen for den indsats alle gør i denne ekstraordinære tid.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer